Wednesday, 2 December, 2020

Daily Archives: June 7, 2019

SËRISH NË PANAIRIN E LIBRIT

P2

Qershori erdhi jo vetëm me qershitë, por edhe me panairin e librit. Sot nxënësit e klasave të 7-ta dhe të 8-ta ishin vizitorë në Panairin e 21-të të librit në ambientet e Pallatit të Rinisë. Aty patën  rastin të përzgjedhin tituj librash të rinj e të vjetër, tituj të autorëve klasikë, por edhe të atyre që tashmë janë bestseller në ... Read More »

FIZIKA DHE SPORTI, JA SE SI MUND TË NDËRLIDHEN

R2

“Fizika dhe sporti” ishte tema e radhës e prezantuar nga mësimdhënësi i Fizikës, z. Lulzim Thaqi në takimin e radhës së Departamentit të Shkencave të Natyrës. Ky prezantim pati për qëllim të vë në pah lidhshmërinë e këtyre dy fushave, duke u ndërlidhur me situata jetësore. Z. Thaqi solli shembuj konkretë të punës së tij si mësimdhënës, duke zbërthyer gjithashtu ... Read More »

Vizitë në objekte kulturore artistike në Tiranë

27

Nxënësit e pasionuar pas artit zhvilluan një vizitë mësimore në objektet kulturore artistike të qytetit të Tiranës, ku vizituan Galerinë Kombëtare, Muzeun Kombëtar dhe kalanë e Tiranës të shoqëruar nga mësimdhënëset Mirlinda Ramadani (Art figurative), Alketa Hasani (Histori), Zymryte Avdiu (Gjeografi) dhe Nora Konjuhi (Psikologe). Read More »

‘’Classtime’’ në Matematikë

8

Një testim pak më ndryshe në orën e Matematikës, testimi i nxënësve po bëhet përmes platformës ‘’Classtime’’. Shumëllojshmëria e pyetjeve dhe rezultatet në kohë reale po e bëjnë testimin më atraktiv dhe më të lehtë për nxënësit.   Read More »