ORARI

E Hënë - E Premte

08:00-16:00

KONTAKT

+38344260606

+38338244258

ADRESA

Rr. "Sokol Sopi", nr. 107

Matiçan, 10000 Prishtinë, Kosovë

Këshilla me vlerë nga mjeku i syve, dr. Afrim Shabani

Këshilla me vlerë nga mjeku i syve, dr. Afrim Shabani

Përdorimi i tepruar i teknologjisë  dëmton sytë Argëtimi përmes pajisjeve kompjuterike, telefonave dhe televizionit është një trend i përfaqësuar në masë edhe nga fëmijët shqiptarë. Madje në pjesën dërmuese të rasteve vetë prindërit janë ata, që përmbushin tekat e fëmijëve të tyre, duke i lejuar që të qëndrojnë me orë të tepruara para lojërave kompjuterike apo stacioneve televizive, pa menduar për pasojat. “Të mos i dëmtojmë sytë, është në dorën tonë!” – kështu na u drejtua babai i shoqes sonë Linës,  dr. Afrim Shabani, mjek i syve. Se si ndërtohet syri, si duhet të kemi kujdes që të mos e lëndojmë dhe dëmtojmë nga përdorimi i mjeteve të forta si, lapsi, kompasi, vizorja… si dhe qëndrimi përpara teknologjisë. Sa kohë duhet të qëndrojmë në kompjuter, si duhet qëndrojmë dhe si duhet të pengohet dëmtimi i syve ishin disa nga këshillat që i morëm nga kjo ligjëratë shumë e dobishme. Informacionet dhe këshillat e marra do të na ndihmojnë që të vetëdijesohemi për kujdesin që duhet të tregojmë për t’i ruajtur sytë, me të cilët e shohim dhe e kuptojmë vlerën e botës. Në shtruam shumë pyetje dhe morëm shumë përgjigje me vlerë dhe për këtë e falënderojmë shumë, Dr. Afrim Shabanin, babin e shoqes sonë të ngushtë, Linës. IMG_5021 IMG_5022 IMG_5023 IMG_5024 IMG_5025 IMG_5026 IMG_5027 IMG_5028 IMG_5029 IMG_5030 IMG_5031 IMG_5033 IMG_5035 IMG_5036 IMG_5037 IMG_5038 IMG_5040 IMG_5041 IMG_5042 IMG_5043 IMG_5044 IMG_5045 IMG_5047 IMG_5049 IMG_5054 IMG_5056