ORARI

E Hënë - E Premte

08:00-16:00

KONTAKT

+38344260606

+38338244258

ADRESA

Rr. "Sokol Sopi", nr. 107

Matiçan, 10000 Prishtinë, Kosovë

Festa e Abetares

Festa e Abetares

Kaluan ditët, javët e muajt që nga fillimi i klasës së parë, ditës kur për herë të parë nxënësit  e klasave të para u takuan me Shkollën për t’u nisur në një rrugëtim të gjatë drejt dijes. Shkronjë pas shkronje, numër pas numri arritën të shkruajnë e të lexojnë për bukuri fjalët e tyre më të ëmbla si: nënë, baba, gjysh, gjyshe, mësuese, shkollë e deri te krijimi i ngjarjeve të ndryshme kuptimplota. E gjithë kjo punë u kurorëzua me Festën e Abetares, si ditën dhe ngjarjen më të veçantë për shkollarët e vegjël, e cila u mbajt më datë 19.5.2016, në teatrin „Dodona“ me një program të përgatitur nga departamenti i klasave të para në bashkëpunim me arsimtaren e arteve, Mirlinda Ramadani, arsimtaren e muzikës, Yllnora Gashi, arsimtaren e gjuhës angleze, Krenare Lleshi dhe gatishmërinë e gjithë stafit të shkollës. Nxënësit para prindërve, gjyshërve e shumë pjesëmarrësve tjerë shfaqën pika të larmishme si: vjersha, këngë, vallëzime, lojëra ritmike dhe pjesë tjera interesante duke i bërë edhe mysafirët pjesë të programit me fakte e gjëegjëza. Të pranishmit dhe fëmijët i përshëndeti drejtoresha e shkollës Afrore Lila me fjalët më të ëmbla për shënimin e kësaj dite duke përçuar mesazh domethënës për të vegjëlit: “… Me përmbylljen e mësimit të Abetares, Shkolla po e përmbyll edhe vitin e 12-të të punës së saj me mësimin e tingujve, shkronjave e numrave qindra yllkave e fatosave, gjeneratë pas gjenerate me të veçantat e tyre ashtu sikur këta artikulues të alfabetit dinë t’i japin melodinë më të ëmbël librit të parë. E ligjërimi i tyre melodioz bëhet edhe më tërheqës, thesari i këtyre filizave mbushet çdo ditë me ndihmën e përkushtimin e mësueseve duke i nxitur të qëndisin ese, të thurin fjali për çastet më të bukura në shkollë e jashtë saj, të marrin dhe të lënë porosi për gjyshërit, për nënat, baballarët dhe shokët e tyre. Sot, nga kjo festë e madhe kalamajtë e pallatit Mileniumi po hyjnë në një kapitull të ri të jetës së tyre, në universin e madh të dijes, në botën e madhe të librit e shkencës…” 01-DSC_0008 02-DSC_0015 03-DSC_0510 04-DSC_0518 05-DSC_0538 06-DSC_0547 07-DSC_0551 08-DSC_0553 09-DSC_0558 10-DSC_0572 11-DSC_0573 12-DSC_0575 13-DSC_0578 14-DSC_0586 15-DSC_0589 16-DSC_0592 17-DSC_0596 18-DSC_0603