ORARI

E Hënë - E Premte

08:00-16:00

KONTAKT

+38344260606

+38338244258

ADRESA

Rr. "Sokol Sopi", nr. 107

Matiçan, 10000 Prishtinë, Kosovë

Rrjeti 5G

Rrjeti 5G

Disa nga fjalitë të cilat i dëgjojmë çdo ditë dhe tentojmë të japim një shpjegim janë:
  • “Nuk kam internet”
  • “Me siguri janë qasur shumë persona”
  • “Unë e kam me 3G pse ti me 4G ose LTE”
  • “Nuk po bën video se jam me 3G” etj.
Pikërisht kjo është tema të cilën nxënëset e shkëlqyera Tringa, Anila, Arba dhe Vesa na njoftuan gjatë prezantimit të tyre duke shpjeguar një zgjidhje të mundshme e cila veç ka filluar të aplikohet në vende më të zhvilluara të botës. Temat për të cilat diskutuan janë:
  • Rrjeti mobil/celular (Gjendja aktuale dhe vështirësitë)
  • Gjenerata e re e rrjetit 5G
  • Krahasimi i rrjetit 5G me gjeneratat e vjetra
  • Aplikimi i rrjetit 5G dhe krijimi i “SMART CITY” apo “SMART HOME”
  • Teknologjia “Beamforming” si dhe
  • Aplikimi i teknologjive aktuale dhe të reja përmes rrjetit 5G
Përgëzime për punën e shkëlqyer nga nxënëset: Tringa Desku, Anila Ademi, Arba Bilibani dhe Vesa Deçani.