ORARI

E Hënë - E Premte

08:00-16:00

KONTAKT

+38344260606

+38338244258

ADRESA

Rr. "Sokol Sopi", nr. 107

Matiçan, 10000 Prishtinë, Kosovë

Mësojmë për historinë shqiptare dhe historinë e lavdishme të familjes Jashari

Mësojmë për historinë shqiptare dhe historinë e lavdishme të familjes Jashari

Klasat e 9- ta në kuadër të planprogramit mësimor në lëndën e Historisë dhe të Gjeografisë bënë një vizitë në Prekazin heroik, në vendin e sakrificës sublime për të ardhmen e Kosovës por edhe të vetë nxënësve, sakrificë dhe histori që tashmë mbetet e përjetshme dhe e paharrueshme. Nxënësit panë nga afër kullën e Jasharajve, bënë nderime nëvarrezën e dëshmorëve  dhe në fund vizituan muzeun me artefakte për të rënët e kësaj familjeje. Nxënësit u shoqëruan gjate vizitës nga z.  Xhevat Imeri përgjegjës i kompleksit. Ai ishte i gatshëm që të përgjigjej në pyetjet e ndryshme tështruara nga nxënësit për historinë e lavdishme të familjes Jashari. Pas kësaj vizite nxënësit  u ndalën për vizitë edhe tek tyrbja e sulltan Muratit dhe muzeu që ndodhet pranë saj. Aty u informuan nga ciceroni për ngjarje te ndryshme nga periudha e Perandorisë Osmane. IMG_5280 IMG_5288 IMG_5294 IMG_5300 IMG_5303 IMG_5305 IMG_5307 IMG_5313 IMG_5319 IMG_5323 IMG_5334 IMG_5342 IMG_5348 IMG_5350 IMG_5360 IMG_5381 IMG_5390 IMG_5414 IMG_5416 IMG_5418