ORARI

E Hënë - E Premte

08:00-16:00

KONTAKT

+38344260606

+38338244258

ADRESA

Rr. "Sokol Sopi", nr. 107

Matiçan, 10000 Prishtinë, Kosovë

KUJDESI NDAJ MJEDISIT, KUJDES NDAJ VETVETES

KUJDESI NDAJ MJEDISIT, KUJDES NDAJ VETVETES

Në shenjim të Ditës së Toëkës, sot në shkollën tonë nxënës nga klasat e 6-ta, të 9-ta dhe të 10-ta prezantun projekte me tematikë ndotjen e mjedisit (ajrit, ujit dhe tokës), burimet e ndotjes, pasojat nga ndotjet dhe masat që duhen nderrmarrë kundër ndotjes së mjedisit, ndotjen lokale të mjedisit, ndotjen globale të planetit Tokë dhe për sëmundjet e shkaktuara nga ndotja, sicc është kanceri i mushkërive, leukemia etj. Rreth këtyre projekteve nxënësit kanë punuar për disa muaj, prej ditëve të dimrit, kur ajri ishte i tejndotur. E gjithë kjo u bë me qëllim të vetëdijesimit të tyre për rëndësinë e kujdesit që duhet të tregojmë për ruajtjen e mjedisit tonë, si detyrë jona qytetare. Me këtë rast, në hapësirën e oborrit të shkollës do të mbillen fidane e lule. Krejt kjo në kuadër të zhvillimit e të arritjes së kompetencave në fushën e shkencave, si në fizikë, kimi e në biologji.