ORARI

E Hënë - E Premte

08:00-16:00

KONTAKT

+38344260606

+38338244258

ADRESA

Rr. "Sokol Sopi", nr. 107

Matiçan, 10000 Prishtinë, Kosovë

Bashkë me 21 mars, në Ditën Botërore të fëmijëve të prekur me Sindrom Down

Bashkë me 21 mars, në Ditën Botërore të fëmijëve të prekur me Sindrom Down

Në ditën e parë të pranverës, me lajmëtarët e saj zogjtë, lulet, e freskinë dhe në sheshin e bukur të Prishtinës nxënësit e klasave të pesta të shkollës Mileniumi i Tretë ishin bashkë me fëmijët e prekur me Sindrom Down, të cilët shënuan aktivitetin e radhës të projektit Kosovision. Të buzëqeshur, me njërën dorë të shtrënguar, me dorën tjetër balonën shumëngjyrëshe dhe me simbolikë për qëllimin dhe kuptimin e jetës përçuan porosi për qytetarët  duke defiluar në sheshin Nënë Tereza me moton:  Më përkrah sot, që nesër të jem i pavarur. Shënimi i kësaj dite vazhdoi në Teatrin Kombëtar me programin e organizuar për këtë ditë. Nxënësit e shkollës sonë ishin pjesë e rëndësishme e  dokumentarit të realizuar dhe shfaqur nga Qendra e Fëmijëve me Sindrom Down. Përveç kësaj, një nxënës i shkollës sonë recitoi edhe një poezi në gjuhën angleze me porosi domethënëse  Different. Në hollin e Teatrit Kombëtar u ekspozuan edhe pikturat e punuara nga duart e nxënësve tanë  dhe bashkëmoshatarëve me SD. Paratë e fituara nga pikturat e shitura iu dhuruan simbolikisht Qendrës së Fëmijëve me Sindrom Down. Nxënësit u kujdesën edhe për zbukurimin e sallës dhe dhuruan balona për të gjithë fëmijët pjesëmarrës. Një ditë e shënuar, një mesazh i dërguar për të përkrahur njëri-tjetrin sa herë kemi nevojë! 1-IMG_0324 3-IMG_0326 1-IMG_0328