Saturday, 24 October, 2020

Daily Archives: February 11, 2019

KUIZI 2019 – JA KUSH JANË FINALISTËT

15

Faza e parë e Kuizit të Diturisë 2019 u mbajt sot duke nxjerrë finalistët sipas moshës. Në mënyrë elektronike të gjithë nxënësit e klasave VI – IX iu provuan të garojnë mes moshatarësh në të gjitha lëndët mësimore. U shpërfaq entuziazëm e emocion, saqë fituesi nuk mund të identifikohej deri në pyetjet e fundit shtesë, pasi kjo garë teston dije, ... Read More »

Metodat për ndarjen e lëndëve të përziera

3

E gjithë natyra, e gjallë  dhe jo e gjallë, gjithçka që na rrethon përbëhet prej lëndëve (materieve). Lëndët shpesh janë të përziera dhe përmbajnë përbërës me karakteristika të ndryshme. Lëndët e tilla i quajmë përzierje. Ndarja e përbërësve të përzierjeve bëhet në bazë të dallimeve të vetive të tyre. Për  të kuptuar  më mirë metodat e ndarjes së përzierjeve nuk ... Read More »