Tuesday, 25 June, 2019

Monthly Archives: June 2019

ARRITJA E KOMPETENCAVE PЁRMES VIZITAVE

IMG-27281e4dbf3680f7153ee65444789f66-V

Kulla e Zahir Pajazitit dhe Liqeni  i Batllavës ishin pikat e radhës të vizitës sonë. Nxënësit e klasave të teta realizuan atë çfarë kishin planifikuar mësimdhënëset e tyre në ndërlidhje të  lëndëve: Biologji dhe Histori për të arritur kështu rezultatet e të nxënit  për kompetenca të shkallës e të fushës kurrikulare. Me këtë rast nxënësit panë nga afër kullën e ... Read More »

World Refugee Day

3

Nxënësit e klasave te V-ta të shkollës “Mileniumi i Trete” sot vizituan UNHCR – në Prishtine për të shënuar Ditën Botërore të Refugjateve! Shefi i misionit z. Erol Arduç shpjegoi për nxënësit misionin që ka organizata botërore UNHCR. Nxënësit patën rastin që të parashtronin pyetje të ndryshme për z.Arduç i cili në asnjë moment nuk hezitoi që të përgjigjej. UNHCR ... Read More »

Njoftim

Njoftim

Të nderuar prindër, Orari i mësimit për të premten, më 21.06.2019 do të jetë: Klasat I – IV:     9.00/h – 12.00/h Klasa V:           8.00/h – 12.00/h Klasat VI – VIII:  8.00/h – 11.00/h Pushime të mbara! Me respekt, Shkolla”Mileniumi i Tretë” Read More »

PANAIRI 2019

9

Në këtë fillimjavë u mbajt Panairi i shkencave. Nxënësit në mënyrë të pavarur demonstruan punën e tyre eksperimentale, por gjithashtu ekspozuan punime e projekte të ndryshme në të gjitha lëndët mësimore, sidomos në ato të shkencave të natyrës. Edhe ky Panair është ideuar dhe realizuar për disa vjet radhazi si ngjarje ekstrakurrikulare sikur edhe shumë të tjera që bëhen në shkollën ... Read More »

“MicroWe” aplikacion për dërgimin e “Emoji”

4

Ishte ideja e Eldarit dhe Darisit që ta zhvillojnë aplikacionin MicroWe i cili mundëson dërgimin e “emoji” përmes radio valëve nga një microbit në microbitn tjetër.  Aplikacioni është zhvilluar në platformën mircrobit.org dhe i njëjti është testuar në Microbit.  Aplikacioni mundëson dërgimin e dhjetë emoji të ndryshëm varësisht prej veprimeve të cilat bëhen me microbit. Përgëzime për nxënësit Eldar dhe ... Read More »

Realizimi i “Beep Testit” përmes Microbitit

12

MicroRun ishte aplikacioni të cilin nxënësit e klubit M3 Coders e programuan dhe e testuan përmes Microbitit. Qëllimi i këtij projekti është realizimi i “Beep Testit” përmes microbitit dhe testimi i tij në praktikë. Kësaj radhe më i lehtë ishte programimi aplikacionit se sa testimi i tij Read More »

ÇËSHTJET EPISTEMOLOGJIKE NË FILOZOFINË E EDUKIMIT

L3

Në takimin e Departamentit të Shkencave Shoqërore, profesori i Filozofisë Lekë Nikollbibaj prezantoi temën: “Çështjet epistemologjike në filozofinë e edukimit”. Përmes këtij prezantimi u shpalosën dhe u diskutuan çështje si: qëllimet epistemike të edukimit, besueshmëria në mësimnxënie dhe rreziku i indoktrinimit dhe përmbajtja epistemike e kurrikulës me theks të veçantë primariteti i lëndëve dhe i asaj që duhet të mësohet ... Read More »