Wednesday, 23 January, 2019

Daily Archives: April 26, 2016

Një orë mësimore në laboratorin e biologjisë

Nxënësit e klasave të katërta,  në lëndën njeriu dhe natyra,  gjatë kësaj periudhe kanë mësuar për mikroskopin dhe qelizat.  Që të informohen më shumë, arsimtarja e biologjisë  Arta Shala , përgatiti një orë shumë atraktive për nxënësit . Fëmijët patën rastin  ti praktikojnë në laborator të gjitha ato që i mësuan në klasë.  Falenderojmë arsimtaren Arta për mikpritjen e ngrohtë. Read More »

Hulumtimi i Cambridge University Press

Cambridge University Press ka organizuar një projekt hulumtues ‘Cambridge Schools Corpus’ me qëllim që të përmirësojnë librat që botojnë ata dhe materialet e tjera për të mësuarit e gjuhës angleze. Projekti kërkon grumbullimin e materialeve në shkathtësinë e të folurit nga nxënësit dhe të tjerët. Kjo për qëllim që të shihet se si përdoret anglishtja në jetën e përditshme. Prandaj, ... Read More »

Vizitë në Raiffeisen Bank dhe në sheshin Zahir Pajaziti

Nxënësit e klasave të  katërta sot vizituan bankën Raiffeisen. Në lëndën e edukatës qytetare mësuan për paranë dhe bankat andaj u njohtuan më gjerësisht nga stafi i bankës. Falenderojmë prindin e klasës IV-2, znj. Agata Jashari, për realizimin e vizitës. Për nder të Ditës së Tokës dhe Ditës Botërore të Librit fëmijët u argëtuan me disa aktivitete në sheshin “ ... Read More »