Saturday, 16 February, 2019

Lajmet

Festa e Abetares

a10

Sot, në vigjilien e Ditës së Shkollës, u mbajt një program festiv për përmbylljen e Abetares ku ishim para engjëjve leximtarë  të cilët me përkushtim dhe durim të madh, i mësuan të gjithë tingujt, lidhën fjalët, fjalitë, duke e shndërruar udhën e shkronjave në një udhë të artë për të nxënë gjatë tërë jetës. Çdo nxënës i klasës së parë, ... Read More »

GARA E DIJES – JA KUSH JANË KAMPIONËT

6

Në kuadër të dy departamenteve, atij të Shkencave Humane dhe të Shkencave Natyrore u mbajt kuizi në lëndët Gjuhë shqipe, Edukatë qytetare, Histori, Gjeografi, Matematikë, Fizikë, Biologji, Kimi, Teknologji për klasat VI – VIII. Katër nxënës  në gjeneratë zhvilluan një garë të fortë për tri vendet e para. Përgjigjet e sakta kumtoheshin me entuziazëm e besim, saqë fituesi nuk mund ... Read More »

ENGJËLL SHEHU MERR MEDALJEN E ARTË NË DITËN OLIMPIKE

6

Engjëll Shehu, nxënës i klasës së pestë në Shkollën tonë,  fitoi medaljen e artë sot në Ditën Olimpike të Kosovës. Ndër 2500 fëmijë, vajza e djem, sa ishin të përfshirë në Prishtinë, triumfoi Engjëlli, i cili u entuziazmua me arritjen e tij. Dita Olimpike u shënjua sot në të gjitha qytetet. Për të marrë pjesë në të u përzgjodhën fëmijët ... Read More »

TAKIMI I RADHËS I DSHMN

Arta Shala mësimdhënëse e biologjisë dhe Vjollca Sejdiu mësimdhënëse e Informatikës u paraqitën para pjesëtarëve të Departamentit të Shkencave të Natyrës dhe Matematikës me një prezantim lidhur me njohjen me Micro Bitët dhe zbatimin e tyre në zhvillimin e mësimit me qëllim që nxënësit të relaksohen e të argëtohen duke përdorur teknologjinë më të re në favor të mësuarit sa ... Read More »

Shkëlqejnë edhe në testin TOEFL

Nxënësit e Shkollës sonë kanë arritur rezultate të larta edhe në testin TOEFL. Krsitina Rodiqi – 101 pikë, Arta Ismaili – 102 pikë, Sara Rozhaja 103 pikë, Dion Dërmaku – 101 pikë, Ardit Ymeri – 108 pikë, Art Imeri – 108 pikë, Arta Imeri – 110 pikë, Ardi Loxha – 110 pikë, Vita Kika – 114 pikë.   Falenderojmë teacher Edmond Ramadani ... Read More »

FINALIZOHET JAVA E GJUHËS SHQIPE

V7

Puna njëjavore në orët e Gjuhës shqipe e të letërsisë u finalizua me prezantime të punimeve dhe me shpalljen e rezultateve. Nxënësit u ndanë të kënaqur jo vetëm me të arriturat e tyre, por edhe me faktin se gjatë kësaj jave janë ndierë tejet të relaksuar e të motivuar. Fushat në të cilat nxënësit u angazhuan janë: leximi i teksteve ... Read More »

KUJDESI NDAJ MJEDISIT, KUJDES NDAJ VETVETES

t5

Në shenjim të Ditës së Toëkës, sot në shkollën tonë nxënës nga klasat e 6-ta, të 9-ta dhe të 10-ta prezantun projekte me tematikë ndotjen e mjedisit (ajrit, ujit dhe tokës), burimet e ndotjes, pasojat nga ndotjet dhe masat që duhen nderrmarrë kundër ndotjes së mjedisit, ndotjen lokale të mjedisit, ndotjen globale të planetit Tokë dhe për sëmundjet e shkaktuara ... Read More »

DITA E LIBRIT SHËNOHET EDHE NË “MILENIUMIN E TRETË”

x2

23 prilli, Dita Botërore e Librit, shënohet sot edhe në shkollën “Mileniumi i Tretë”. Me këtë rast, Java e Gjuhës Shqipe nisi sot me nxënësit e klasave 6-9, me aktivitete të ndryshme. Ndërkaq, të rinjtë tanë, nxënësit e klasave 10-12 diskutuan për librin dhe për autorë, duke vlerësuar kontributin e madh të tyre për ngritjen e civilizimit e të kulturës ... Read More »