Saturday, 20 July, 2019

Author Archives: Valmir Sadiku

Njoftim

Njoftim

Sot në shkollën tonë filloi Java e Mësimit të bazuar në Projekte për nxënësit e klasave 6-12, ndërsa nesër fillon edhe për nxënësit e klasave 1-5. Më poshtë janë temat të cilat do të trajtohen gjatë kësaj jave, tema këto përmes të cilave nxënësit do të kenë mundësinë të mësojnë dhe të praktikojnë plot gjëra interesante. Të tri ciklet e ... Read More »

Sa e rrezikon përdorimi i substancave narkotike njeriun?

Sa e rrezikon përdorimi i substancave narkotike njeriun?

Më datën 23 tetor 2014, në kuadër të lëndës “Innovation & Creativity” u realizua një ligjëratë vetëdijesuese nga përfaqësuesit e OJQ-së “Labyrinth” që prezantuan para më shumë se 50 nxënësve të shkollës “Mileniumi i Tretë” mbi rrezikun nga përdorimi i drogës. Znj. Elin Zeneli, punëtore sociale me qëndrim në Suedi dhe Z. Vigan Behluli, psikolog klinik, shpalosën para nxënësve të ... Read More »

Vizita në bibliotekën Përrallat

Vizita në bibliotekën Përrallat

Më datë 24.10.2014, klasat e para realizuan një vizitë njëorëshe në bibliotekën Hivzi Sulejmani – dega “Përrallat”. Gjatë kësaj vizite, nxënësit u njohën me ambientin fizik të bibliotekës. Ata patën rastin të dëgjojnë dy përralla të lexuara nga bibliotekaret, nga të cilat mundën të nxjerrin porosi shumë të vlefshme për ta, si: t’i largohen gënjeshtrës, mos t’iu ikin detyrave dhe ... Read More »

Vizita në Agjencinë e Ushqimit dhe Veterinarisë

Vizita në Agjencinë e Ushqimit dhe Veterinarisë

Vizita e radhës e vogëlushëve të klasave të dyta në kuadër të temës Profesionet, u realizua më 23.10. 2014, në Agjencinë e Ushqimit dhe Veterinarisë së Kosovës, vizitë kjo e mundësuar nga prindi i klasës II-3, zonja Dafina Ymeri – shefe e sektorit të serologjisë dhe diagnostikës molekulare. Zonja Dafina paraprakisht ishte në vizitë në shkollën tonë, ku nxënësve të ... Read More »

Ligjëratë rreth higjienës së duarve

Ligjëratë rreth higjienës së duarve

Me rastin e ditës botërore të lajres së duarve, më datë 15.10.2014, infermierja e shkollës, znj. Fexhrije Shehu, mbajti para nxënësve të klasave të para një ligjëratë vetëdijësuese. Ligjërata përmbajti këshilla rreth shkaqeve të mbajtjes së higjienës së duarve, kohës së pastrimit të tyre dhe mënyrës së pastrimit korrekt të duarve, gjë që infermierja e praktikoi bashkë me fëmijët. Read More »

Shëtitje në qytetin e Pejës

Patriarkana e Pejës

Të premten, më 10 Tetor 2014, nxënësit e klasave të nënta realizuan shëtitjen me karakter mësimor në kuadër të lëndës së historisë dhe gjeografisë në qytetin e Pejës. Nxënësit u shoqëruan nga udhërrëfyesit kulturor të shoqatës “Rugova Experience”. Nxënësit patën rastin të vizitojnë pikat e ndryshme kulturore, të informohen dhe të diskutojnë rreth tyre, e më pas të pushojnë afër ... Read More »

Aktivitete vetëdijesimi e lojëra për Ditën Botërore të Vezës

Aktivitete vetëdijesimi e lojëra për Ditën Botërore të Vezës

Dita Botërore e Vezës festohet çdo vit, të premten e dytë të muajit tetor. Në këtë ditë organizohen aktivitete të ndryshme në shumë vende të botës, për të shënjuar vlerat ushqyese që kanë vezët. Për nder të kësaj dite, të premten me datë 10.10.2014, në shkollën tonë u shënjua kjo ditë. Që nga ora e parë, mësimdhënësit, në orët mësimore ... Read More »

Ligjëratë për vetëdijesimin kundër kancerit të gjirit

Ligjëratë për vetëdijesimin kundër kancerit të gjirit

Sot në shkollën tonë u mbajt një ligjërate për vetëdijesimin e popullatës kundër kancerit të gjirit. Ligjërata është mbajtur nga Dr. Ekrem Hyseni – onkolog nga Klinika e Onkologjisë në QKUK për nxënëset e gjimnazit. Qëllimi i ligjëratës ishte sensibilizimi i të rejave për luftën kundër kancerit të gjirit dhe ndikimi që atom und ta kenë në rrethin ku jetojnë. ... Read More »

Njoftim

Njoftim

Njoftohen të gjithë prindërit e nxënësve të klasave VI-XII se me rastin e festës së Kurban Bajramit, sot me datën 3.10. 2014 nxënësit e këtyre klasave përfundojnë mësimin në orën 14.00. Gjithashtu njoftohen të gjithë prindërit e shkollës se të hënën me datë 6.10. 2014 nuk mbahet mësim për nder të festës. Shkolla ju uron të gjithë besimtarëve myslimanë festën ... Read More »

Më afër me njerëzit e moshuar

Më afër me njerëzit e moshuar 1

Që të mos harrojmë dhe të jemi falenderues për të moshuarit, me rastin e Ditës Ndërkombëtare të të Moshuarve, nxënësit e shkollës “Mileniumi i Tretë” në mënyrë mjaft humane vizituan shtëpinë e të moshuarve. Kjo nismë e marrë nga arsimtarët dhe nxënësit u përcoll me shumë vullnet dhe dëshirë. Me fondin e grumbulluar nga nxënësit e shkollës u blenë disa ... Read More »