Tuesday, 25 June, 2019

Author Archives: Valmir Sadiku

Shkolla jonë mirëpriti delegacionin arsimor nga Afganistani e Kanadaja

Delegacioni_1

Sot, më 25 nëntor 2014, shkollën tonë e vizitoi një delegacion prej 25 mysafirëve nga Afganistani dhe Kanadaja. Vizitorët ishin mësimdhënës dhe udhëheqës të sektorëve të ndryshëm të arsimit në shtetet e tyre, prandaj edhe kishin shprehur dëshirën të shohin një shkollë model të mësimdhënies inovative në Kosovë. Znj. Afrore Lila, drejtoreshë e shkollës, e shoqëruar nga zv. drejtoresha dhe ... Read More »

Gjatë kësaj jave në shkollën tonë u mbajt Java e Mësimit të Bazuar në Projekte

MBP

Të gjithë nxënësit e shkollës që nga më të vegjlit e deri te maturantët ishin të përfshirë në tema të ndryshme. Gjatë tërë javës ata treguan interesim dhe me shumë dëshirë e të entuziazmuar realizuan kërkesat e mësimdhënësve. Disa duke hulumtuar, disa duke lexuar e shkruar, të tjerë duke vizatuar e disa të tjerë duke gëlqerosur e ngjyrosur edhe muret ... Read More »

FTESË – Ekspozita e projekteve

Të nderuar prindër, Kemi kënaqësinë të ju ftojmë ta vizitoni Ekspozitën me produktet e dala nga java e Mësimit te Bazuar në Projekte. Ekspozita do te jete e hapur më 31 tetor 2014 nga ora 10:00 deri ne 11:30 dhe do te mbahet te Këndi i Kabineteve. Ju mirëpresim! Agjenda për ditën e premte, më 31 tetor 2014 Ora Klasat ... Read More »

Njoftim

Njoftim

Sot në shkollën tonë filloi Java e Mësimit të bazuar në Projekte për nxënësit e klasave 6-12, ndërsa nesër fillon edhe për nxënësit e klasave 1-5. Më poshtë janë temat të cilat do të trajtohen gjatë kësaj jave, tema këto përmes të cilave nxënësit do të kenë mundësinë të mësojnë dhe të praktikojnë plot gjëra interesante. Të tri ciklet e ... Read More »

Sa e rrezikon përdorimi i substancave narkotike njeriun?

Sa e rrezikon përdorimi i substancave narkotike njeriun?

Më datën 23 tetor 2014, në kuadër të lëndës “Innovation & Creativity” u realizua një ligjëratë vetëdijesuese nga përfaqësuesit e OJQ-së “Labyrinth” që prezantuan para më shumë se 50 nxënësve të shkollës “Mileniumi i Tretë” mbi rrezikun nga përdorimi i drogës. Znj. Elin Zeneli, punëtore sociale me qëndrim në Suedi dhe Z. Vigan Behluli, psikolog klinik, shpalosën para nxënësve të ... Read More »

Vizita në bibliotekën Përrallat

Vizita në bibliotekën Përrallat

Më datë 24.10.2014, klasat e para realizuan një vizitë njëorëshe në bibliotekën Hivzi Sulejmani – dega “Përrallat”. Gjatë kësaj vizite, nxënësit u njohën me ambientin fizik të bibliotekës. Ata patën rastin të dëgjojnë dy përralla të lexuara nga bibliotekaret, nga të cilat mundën të nxjerrin porosi shumë të vlefshme për ta, si: t’i largohen gënjeshtrës, mos t’iu ikin detyrave dhe ... Read More »

Vizita në Agjencinë e Ushqimit dhe Veterinarisë

Vizita në Agjencinë e Ushqimit dhe Veterinarisë

Vizita e radhës e vogëlushëve të klasave të dyta në kuadër të temës Profesionet, u realizua më 23.10. 2014, në Agjencinë e Ushqimit dhe Veterinarisë së Kosovës, vizitë kjo e mundësuar nga prindi i klasës II-3, zonja Dafina Ymeri – shefe e sektorit të serologjisë dhe diagnostikës molekulare. Zonja Dafina paraprakisht ishte në vizitë në shkollën tonë, ku nxënësve të ... Read More »

Ligjëratë rreth higjienës së duarve

Ligjëratë rreth higjienës së duarve

Me rastin e ditës botërore të lajres së duarve, më datë 15.10.2014, infermierja e shkollës, znj. Fexhrije Shehu, mbajti para nxënësve të klasave të para një ligjëratë vetëdijësuese. Ligjërata përmbajti këshilla rreth shkaqeve të mbajtjes së higjienës së duarve, kohës së pastrimit të tyre dhe mënyrës së pastrimit korrekt të duarve, gjë që infermierja e praktikoi bashkë me fëmijët. Read More »

Shëtitje në qytetin e Pejës

Patriarkana e Pejës

Të premten, më 10 Tetor 2014, nxënësit e klasave të nënta realizuan shëtitjen me karakter mësimor në kuadër të lëndës së historisë dhe gjeografisë në qytetin e Pejës. Nxënësit u shoqëruan nga udhërrëfyesit kulturor të shoqatës “Rugova Experience”. Nxënësit patën rastin të vizitojnë pikat e ndryshme kulturore, të informohen dhe të diskutojnë rreth tyre, e më pas të pushojnë afër ... Read More »