Saturday, 20 July, 2019

Author Archives: Valmir Sadiku

Kartolinat për festat e fundvitit

IMG_0839

Pasi që festat e fundvitit po afrohen, mënyra më e mirë për të shprehur dëshira dhe urime janë kartolinat. Prandaj nxënësit e klasës II-2 së bashku me prinden e klasës Znj. Shqipe Hebibi- Coupet , sot punuan kartolina të llojeve të ndryshme. Znj. Shqipe i solli të gjitha materialet e duhura për ndërtimin e kartolinave, si dhe i udhëzoi dhe ... Read More »

Prezantime dhe produkte kreative në Mësimin e Bazuar në Projekte

y5

Kënaqësi, kreativitet dhe përkushtim në Javën e Projekteve! Projekti: Biometrika Projekti: Jeta jashtëtokësore dhe mesazhet nga hapësira    Projekti: Healing Plants Librin mund ta gjeni në linkun në vijim: https://docs.google.com/document/d/1hVQqZjU7nFz_lKLPGsniVTEm3qTesu37fmjE5cH0sck/pub Projekti: A coffee to wake up with Projekti: Uji Projekti: Obeziteti Read More »

Ora e kodimit

d1

Ora e kodimit organizohet nga organizata jo përfitim prurës Code.org. Kjo organizatë ka për qëllim rritjen e pjesëmarrjes së nxënësve në shkenca kompjuterike. Kjo iniciativë përkrahet nga shumë partnerë, duke përfshirë Microsoft, Apple, Amazon, etj. Ora e kodimit është një orë prezantimi i shkencave kompjuterike, e dizajnuar ashtu që të nxit kodimin dhe të tregojë që të gjithë mund të ... Read More »

Njoftim

28nentori

Të nderuar prindër të nxënësve të shkollës “ Mileniumi i Tretë” , Ju njoftojmë se, për nder të 28 Nëntorit – Festës së Flamurit , të premten (27 nëntor) do të jetë ditë pushimi, ndërsa dita e hënë (30 nëntor) do të jetë ditë mësimi në të gjitha shkollat e Kosovës. Drejtoria e Shkollës jua uron të gjithëve festën kombëtare. Read More »

Sot në shkollën tonë filloi java e Mësimit të Bazuar në Projekte

for5

Gjatë kësaj jave do të realizohen 21 tema të ndryshme në të gjitha nivelet e shkollimit. Nxënësve dhe mësimdhënësve iu urojmë punë të mbarë dhe suksese! Projekti “Forenzika” ka për qëllim zhvillimin e njohurive të nxënësve rreth aplikimit të metodave shkencore në identifikimin dhe zbulimin e të fshehtave të krimit. Projekti “Obeziteti” ka për qellim, vetëdijësimin e nxënësve për shkaqet ... Read More »

Krosi Vjeshtor

kro2

Në kuadër të lëndës edukatë fizike dhe sportive, ditën e premte u zhvillua Krosi Vjeshtor për klasat VI-IX. Në garën nga klasat VI-VII fitues u shpallën: Në kategorinë e meshkujve: Rrezar Rama Artin Mekaj Erjon Stanovci Në kategorinë e femrave: Rija Deshishku Fiona Malazogu Ajola Dërmaku Në garën nga klasat VIII-IX fitues u shpallën : Në kategorinë e meshkujve: Dorjan ... Read More »

LAJMËRIM

Krosi2

Lajmërohen të gjithë nxënësit dhe prindërit e nxënësve të klasave VI-IX që nesër, më 13. 11. 2015 do të mbahet krosi vjeshtor në Parkun e Gërmisë . Pjesëmarrja është obligative. Të gjithë nxënësit duhet të vijnë të përgatitur me pajisje sportive. Në të kundërtën, të gjithë ata që nuk do të marrin pjesë, do të evidentohen në ditar duke marrë ... Read More »

LETRA ZYRTARE DHE LETRA PERSONALE

Rreze_Vranica

Sot nxënësit e klasës VI-1 praktikuan të shkruarit e letrës personale dhe të asaj zyrtare. Ata i shkruan letër njëri-tjetrit, ndonjë shoku apo shoqeje jashtë vendit, ndonjë institucioni etj. Rreze Vranica, nxënëse e klasës VI-1 i dërgon një letër arsimtares së Gjuhës shqipe, Violeta Elezi, të cilën po e publikojmë më poshtë. E dashur arsimtarja Violetë, Këtë herë dua t’ju ... Read More »

AKTORËT E TEATRIT “ODA” NË SHKOLLËN TONË

DSC_0537

Dje ishte një ditë më e veçantë se të tjerat për nxënësit e shkollës “Mileniumi i Tretë”. Drejtori i teatrit “Oda”, Florent Mehmeti dhe aktorja Vjosa Maloku ishin mysafirë në shkollën tonë, të ftuar nga mësimdhënësja Fitore Mala. Qëllimi i kësaj vizite ishte që të vetëdijesohen nxënësit përmes lojërave të ndryshme. Përgjatë më shumë se një ore sa zgjati aktiviteti, ... Read More »