Tuesday, 25 June, 2019

Author Archives: Valmir Sadiku

Gara e notit

7

Në kuadër të KAAPS-it (Kosovo Athletics Association of Private Schools) asociacionit të shkollave jopublike në Prishtinë, shkolla ILG organizoi garën e notit në të cilën morën pjesë gjashtë shkolla në disa disiplina.  Pjesëmarrës ishin nxënës e nxënëse nga mosha 7-12. Shkolla jonë u përfaqësua denjësisht nga 12 nxënës, të cilët me pasion ndjekin notin si aktivitet në përditshmërinë e tyre. ... Read More »

Syprina dhe Perimetri

20

Nxënësit e klasës së 5-të në orën e Matematikës, të ndarë në grupe po realizojnë projektin ‘’Qyteti i formave’’, projekt për syprinën dhe perimetrin e figurave gjeometrike. Projekti  “Qyteti i formave”  integron elementet e imagjinatës, matematikës, zgjidhjes së problemeve, dizajnit dhe planifikimit. Ndërsa nxënësit punojnë projektin, ata do të marrin vendimet e tyre  së bashku dhe do të bëjnë llogaritje ... Read More »

Gara Globale e Gjuhë s Angleze KANGURI

Lurni

Më 13.04.2019 u mbajt Gara Globale e Gjuhë s Angleze KANGURI. Shkolla jonë  u zgjodh si shkollë  fituese në  dy fazat e mbajtjes së  garë s në  Kosovë .Finalisti i Nivelit A1, nxënësi Lurni Ejupi (V-2) do ta përfaqësojë  Kosovë n në  Garat Ndërkombëtare  KGL Contest 2019 Global Event në Novi Sad, Serbi.Nxënësja e Nivelit A2, Tiara Mustafa (VI-1) fitoi ... Read More »

Spelling Bee Competition

2

Me datën 15.05.2019 dhe 16.05.2019 në shkollën tone u mbajt gara Spelling Bee Competition. Të gjithë nxënësit, duke përfshirë klasat e III-ta – IX-ta, patën mundësinë të marrin pjesë në këtë garë. Fillimisht nxënësit kanë garuar brenda klasës duke vijuar fazën përfundimtare para jurisë së shkollës dhe një numri të shikuesve. Fituesit e kësaj gare janë: Klasat e III-ta  Vendi ... Read More »

Matja e hapave përmes Microbitit

m5

Step Counter ishte projekti të cilin nxënësit e klubit M3 Coders e programuan dhe e testuan përmes Microbitit. Qëllimi i këtij projekti është matja e hapave gjatë ecjes apo vrapimit duke e shndërruar Microbitin si një matës të hapave. Më shumë: www.mileniumi3.net Read More »

Fëmijët takojnë veterinarin

v4

“Sytë e kafshëve e kanë fuqinë të flasin gjuhë te mrekullueshme” kjo thënie nga Martin Buber mund të jetë përmbledhje e çdo bisede që bëhet nga nxënësit për kafshët. Këto biseda dhe kapitulli mësimor “I duam kafshët” kanë qenë “shkaktari” që ne kemi ftuar për një ligjëratë z. Jeton Muhaxhiri (prind i nxënëses Mjellma Muhaxhiri). Z. Muhaxhiri që një kohë ... Read More »

SPORTI, FUQI PËR TË NDRYSHUAR BOTËN

35

“Sporti e ka fuqinë për të ndryshuar botën. E ka fuqinë për të frymëzuar. Ai e ka fuqinë për të bashkuar njerëzit në atë mënyrë që shumë pak rrugë munden. Ai iu flet të rinjve në gjuhën që ata e kuptojnë”, thotë Nelson Mandela, por këto fjalë u përjetuan nga fëmijët tanë javën e kaluar  përmes lojërave e veprimtarive të ... Read More »

ZANA BUÇINCA, NGA MILENIUMI I TRETË NË HARVARD

zana

E para studente kosovare për PhD në Universitetin e Harvardit   Zana Buçinca është e para studente kosovare e pranuar për studime doktorale në Shkenca kompjuterike në Universitetin e Harvardit. Buçinca, shkollimin fillor dhe të mesëm e  kreu në shkollën  jopublike “Mileniumi i Tretë”. Zana e vogël, që dikur thurte poezi në gjethet vjeshtake kishte një ëndërr të madhe. Madje ëndrrën ... Read More »

ZGJIDHJA E KONFLIKTEVE NË MËS TË BASHKËMOSHATARËVE

g3

Në klasën V-1 e pranishme ishte psikologia Lulëjetë Prekazi. Nxënësit e kësaj klase përmes ligjëratës fillimisht mësuan më shumë për stereotipat gjinore që ekzistojnë në shoqërinë tonë. Ata kuptuan për rendësin e madhe që ka të punuarit dhe të bashkëvepruarit në grup të madh, siç është klasa. Psikologia në fjalë na tregoi se si duhet ta kemi parasysh faktin se ... Read More »