Saturday, 20 July, 2019

Author Archives: Valmir Sadiku

Grupi i dramës

1

Gjatë javës së projekteve, ne grupin e dramës, mësimdhënëset Hana Selmani dhe Mirlinda Ramadani së bashku me nxënësit kanë shtjelluar temat e diversitetit, ngacmimeve (bullying) dhe tolerancës. Janë mbajtur një sërë aktivitetesh në formë loje si dhe është përgaditur një dramë që lidhet pikërisht me temën. Drama “One” nga shkrimtarja Kathryn Otoshi, është një dramë e njohur  që trajton temat ... Read More »

Same differences

s6

Në shoqërinë tonë, ne jemi të rrethuar nga dallimert etnike, religjioze, kulturore, gjinore,  e shumë të tjera. Grupet etnokultuore – pakicat kombëtare, grupet religjioze, pakicat racore janë pjesë përbërëse e hapësirës mes individit dhe shoqërisë.  Këto grupe bëjnë përpjekje për pranim publik dhe simbolik, kërkojnë t’u pranohet se janë identitete të dalluara kulturore dhe entitete. Qëllimi i këtij projekti ishte ... Read More »

Gara e germëzimit – Spelling Bee

image-0-02-05-d9f2cd349d256038c2b0d471ec0d4de1dfaa8ed9302498d6eff912f04aade72a-V

Javën e parë të muajit maj, si çdo vit tjetër, në shkollën tonë u organizua gara e germëzimit (Spelling Bee). Pas ushtrimeve në klasa dhe zgjedhjes së finalistëve, sot nxënësit garuan për vendet e para, dyta dhe të treta brenda grupeve përkatëse. Si çdo herë nxënësit shkëlqyen me pjesëmarrjen e tyre. Ndërkaq, nxënësit e niveleve më të larta, ndihmuan rreth ... Read More »

Puna e grupit “Barazia gjinore” gjatë kampit të Mësimit të Bazuar në Projekte

DSC_0250

Barazia gjinore është një prej vlerave thelbësore të një shoqërie demokratike. Një shoqëri e cila investon në arritjen e barazisë gjinore jo vetëm që çon në përmirësimin e jetës së vajzave dhe grave por edhe në transformimin pozitiv të mënyrës së jetuarit të djemve dhe burrave. Krijimi i mundësive të barabarta për ty dy gjinitë ndikon pozitivisht si në aspektet ... Read More »

Momente nga puna e grupit “Multikulturalizmi” gjatë kampit të Mësimit të Bazuar në Projekte

IMG_6978

Të jesh pjesë e familjes së madhe europiane duhet të jesh një shoqëri me vlera të larta demokratike. Demokracia mbijeton vetëm në një shoqëri ku  lulëzon toleranca. Toleranca lulëzon në shoqëri atëherë kur individët mësohen të përdorin “busullën e tolerancës” qytetare për të zgjidhur problemet. Dhe ne pikërisht këtë u munduam të kultivojmë tek nxënësit tanë gjatë javës së Mësimit ... Read More »

Vizitë shoqërore në “Cineplexx”

IMG_5762

Në kuadër të projektit “Kosovision Contest”, klasat e pesta realizuan një vizitë në “Cineplexx” së bashku me fëmijët e komunitetit rom, ashkali dhe egjiptian. Fëmijët, së bashku shikuan filmin “The Boss Baby” dhe u kënaqën duke biseduar dhe ndenjur së bashku. Kjo vizitë njëherësh shënjon edhe afrimin e përmbylljes së projektit “Fëmijët për fëmijë”, në kuadër të “Kosovision Contest”. Read More »

Prezantim për energjinë

IMG_5563

Në kuadër të lëndës Njeriu dhe natyra, nxënësit e klasës së pestë u treguan shumë kreativ. Ata morën iniciativën që të bëjnë hulumtim me temë “Energjia”, që ishte një temë për të cilën kishin mësuar nga kjo lëndë. Gjetjet e hulumtimit të tyre i kishin përgatitur për prezantim në Power Point. Kështu, ata prezantuan para klasave të pesta punën e ... Read More »

Njoftim

Nxënës të dashur dhe prindër të nderuar, Ju njoftojmë se nga 10.04.2017 deri më 17.04.2017 nuk do të mbahet mësim për shkak të pushimit pranveror. Mësimi rifillon me 18.04.2017. Pushime të mbara! Me respekt, Shkolla “Mileniumi i Tretë” Read More »

42 NXËNËS NË EKSPOZITËN E ARTIT ITALIAN NË TIRANË

IMG_2735

Dy ekspozita të hapura në Galerinë Kombëtare të Tiranës ishin qëllim i vizitës që arsimtarja e Artit figurativ, Mirlinda Ramadani, organizoi ditë më parë.  Ajo përzgjodhi 42 nxënës të talentuar të shkollës sonë dhe bashkë me ta morën pjesë në ekspozitën e parë të këtij dimensioni në Shqipëri – Kryeveprat e artit italian të viteve 1900. Kjo ekspozitë përmbante më shumë ... Read More »