Saturday, 20 July, 2019

Author Archives: Valmir Sadiku

Ekspozita “Rilindja Kombëtare” e hap programin e 28 Nëntorit

Festën e Flamurit Kombëtar dhe Ditën e Shqiptarëve, përveç programit festiv, i cili fillon sot  në orën 11. 00, në Hapësirën Për Shumë Qëllime e hap ekspozita “Rilindja e Kombëtare”, e cila do të jetë e hapur deri në fund të javës, për nxënësit, prindërit e shkollës si dhe për të gjithë admiruesit e artit. Një falënderim të veçantë për nxënësit, me ... Read More »

NJOFTIM

Programi festiv për 28 Nëntorin Mbahet të hënën, më 27. 11. 2017, në Hapësirën për Shumë Qëllime dhe fillon në orën 11. 00 Pikat e programit dhe aktivitetet   11:00 – 11. 10: Pika muzikore   11:15 – 11. 30: Dokumentari i realizuar nga nxënësit për familjen Jashari   11:30 – 12. 00: Pika muzikore   12:00 – 12.30: Koktej ... Read More »

We are all pieces of the same puzzle

Një ndër aktivitetet e javës së projekteve ishte edhe vizita e nxënësve bashkë me mësimdhënësen e Sociologjisë në OJQ “PEN” në Prishtinë, ku nxënësit u informuan më shumë lidhur me misionin, veprimtarinë dhe akivitetet që realizon PEN-i si dhe u informuan për projektet e mëparshm dhe ato aktuale. Koordinatori i PEN me këtë rast tergoi se synimi i PEN-it është të fuqizojë ... Read More »

Video workshop në gjuhën gjermane

Në kuadër të projektit PASCH, nxënësit e Shkollës sonë, së bashku me the Erfindenker realizuan një video workshop në gjuhën gjermane. Ata patën mundësinë të përgatisin skenare të cilat pastaj i jetësuan në skenë. Falenderojmë thë Erfindenker për ndihmën e dhënë në realizimin e projektit. Read More »

Vizitë në “Cacttus Education”

4

Në kuadër të  temës “Arsimimi si kusht i domosdoshëm për jetë dhe orientimi në karrierë-profesion” në lëndët Sociologji dhe Psikologji, nxënësit e klasës XII/2  vizituan shkollën profesionale “Cacttus Education” .  Me këtë rast nxënësit u njoftuan më gjerësisht me veprimtarinë dhe fokusin e kësaj shkolle e cila ka për qëllim përgatitjen e të rinjve për karrierë në teknologji informative dhe ... Read More »

Përfundim entuziast i Javës së Projekteve – COPA-COPA PËRBËJMË MOZAIKUN

20

Java e Mësimit të Bazuar në Projekte u finalizua sot me ekspozitën e hapur dhe me ndarjen e çmimeve për projektet më të arrira. Një mozaik shumëngjyrësh u shndërrua shkolla sot me gjithë punimet e prezantuara. Nëntë projekte ishin në garë, duke pasur mundësinë të prezantojnë punën e bërë përgjatë gjithë javës para drejtoreshës së shkollës, Afrore Lila, para komisionit ... Read More »

TALENTET E SHKOLLËS NË STUDIO MUZIKORE

7

KUR ZËRI I TYRE RRËQETH… Kemi kënaqësinë të shkruajmë sot për talentet e shkollës sonë në këndim. Gjatë kësaj jave të projekteve, është një grup i nxënësve që po përgatisin koncert bashkë me mësimdhënësen Yllnora Limani-Gashi. Luisa Boshnjaku, Erisa Berisha, Anjeza Sylejmani, Lum Veseli, Nita Shala, Hana Arenliu, Hana Krasniqi, Gresa Isufi, Dea Buleshkaj dhe Redola Marevci falënderojnë kompozitorin Florent ... Read More »