Saturday, 17 March, 2018

Author Archives: Valmir Sadiku

Ambasadori i Republikës së Shqipërisë, z.Minxhozi nderon Shkollën “Mileniumi i Tretë” me rastin e Festës së Flamurit

DSC_0039

Sot, në prag të festës së madhe të Ditës së Flamurit, kemi kënaqësinë të ju kemi në mesin tonë, prandaj më lejoni të ju sjellë përshëndetjet më të ngrohta në emër të shkollës “ Mileniumi i Tretë”. Kjo festë, si gjithmonë di të na bashkojë të gjithëve tok që flasim e shkruajmë shqip, jo vetëm në shkolla, por në gjithë ... Read More »

Aktivitete për zhvillimin e të menduarit logjik

IMG_9717

Të menduarit logjik ka një rëndësi të madhe për arritjen e zgjidhjes së situatave problemore në mësim. Në klasën III-1 prezent ishte psikologu Valdet Plakolli.  Z. Plakolli shpjegoi format se si arrihet deri të dhënia e zgjidhjes duke përdorur të menduarit logjik. Krahas kësaj, nxënësit u sfiduan me aktivitete logjike e kreative. Atyre iu ofrua mundësia që të japin zgjidhje ... Read More »

Vizitë në Stacionin Policor

20161104_104452(0)

Policët janë persona shumë të dashur për fëmijët e vegjël. Në moshë të hershme një numër i madh i fëmijëve duan të bëhen policë, duan të kenë kapelë, uniformë, punë në trafik etj. Të vegjëlit e klasave të dyta të shkollës “ Mileniumi i Tretë” në Prishtinë, vizituan  Stacionin kryesor të policisë në Prishtinë. U njoftuan nga afër me punën ... Read More »

Shoqja jonë altruiste, Lisa Mehmeti – Nxënësja fituese e muajit

20161114_142303

Urtësia sundon botën. E tillë është edhe Lisa Mehmeti, nxënëse e klasës VIII-1. Ajo me sjelljet dhe shprehitë e saj është modeli më i mirë i suksesit dhe të qenit nxënëse shembullore. Këto virtyte i ka të kultivuara me punë të përditshme, të cilat kanë rrënjë të forta, të shëndosha e të dobishme edhe për klasën. Dhe, klasa bashkë me ... Read More »

MENAXHIMI I PROJEKTEVE NË KLASËN IV/1

Menaxhimi i projekteve ishte tema e radhës që u shpalos nga prindja e klasës znj. Teuta Berbati. Por, kësaj radhe çdo gjë ishte më ndryshe pasi ajo kishte sjellur materiale të shumta për të punuar  në grupe. Secili grup kishte nga një projekt të caktuar dhe nga një udhëheqës. Pas përfundimit të detyrave dhe prezantimit të punës së grupeve, diskutuam ... Read More »

Vizita në kompaninë Dräger

IMG_3750

Më datë 08.11.2016, nxënësit e klasave të pesta vizituan kompaninë Dräger, kompani e cila merret me prodhimin dhe shitjen e pajisjeve mjekësore. Vizitën e mundësuan prindërit e shokut tonë të klasës- Donit, Z. Edmond dhe Znj. Drita Obertinca. Nxënësit u pritën nga stafi i kompanisë, të cilët me kujdes shpjeguan funksionin e pajisjeve të ndryshme mjekësore dhe pajisjet mbrojtëse të zjarrfikësve. Pas ... Read More »

Bota e menaxhimit

6

Në kuadër të projekteve modulare, në klasat e katërta ishte pjesëmarrëse nëna e shokëve tanë, Artit dhe Ernestit, znj.Violeta Arifi Krasniqi. Znj. Violeta, u tregoi nxënësve për profesionin  e saj prej ekonomisteje, e cila ushtron detyrën si drejtor menaxhues  në FSDK – Fondi i Sigurimit të Depozitave të Kosovës. Nxënësit, morën shumë informacione të reja lidhur me punën e menaxhimit ... Read More »

ANISA KURSHUMLIU, NXËNËSJA E MUAJIT

anisa

Sot është dita e Anisa Kurshumliut, nxënëse e klasës VI-1, pasi ajo sot është shpallur Nxënësja e muajit. Ky vlerësim është bërë pas analizës së përgjithshme nga kujdestarja e klasës, znj. Violeta Elezi në bashkëpunim me mësimdhënësit e tjerë. Notat e shkëlqyeshme që ajo ka në ditar, sjellja e mirë që tregon gjatë qëndrimit në shkollë, shprehitë e punës e ... Read More »

Barnat dhe farmacia

IMG_5188

Barnat janë të nevojshme për njeriun, por ato duhet të përdoren me kujdes. “ Mos përdorni barna pa u këshilluar më parë me mjekun dhe pa dijeninë e prindërve” , kështu  filloi ligjeratën nëna e shokut tonë Blendit, znj. Leonora Kadriu. Ajo me shumë pasion shpjegoi për profesionin e saj, si Farmaciste. Informata shumë të dobishme për llojet e barnave, ... Read More »