Thursday, 4 June, 2020

Monthly Archives: May 2019

Fëmijët takojnë veterinarin

v4

“Sytë e kafshëve e kanë fuqinë të flasin gjuhë te mrekullueshme” kjo thënie nga Martin Buber mund të jetë përmbledhje e çdo bisede që bëhet nga nxënësit për kafshët. Këto biseda dhe kapitulli mësimor “I duam kafshët” kanë qenë “shkaktari” që ne kemi ftuar për një ligjëratë z. Jeton Muhaxhiri (prind i nxënëses Mjellma Muhaxhiri). Z. Muhaxhiri që një kohë ... Read More »

SPORTI, FUQI PËR TË NDRYSHUAR BOTËN

35

“Sporti e ka fuqinë për të ndryshuar botën. E ka fuqinë për të frymëzuar. Ai e ka fuqinë për të bashkuar njerëzit në atë mënyrë që shumë pak rrugë munden. Ai iu flet të rinjve në gjuhën që ata e kuptojnë”, thotë Nelson Mandela, por këto fjalë u përjetuan nga fëmijët tanë javën e kaluar  përmes lojërave e veprimtarive të ... Read More »

ZANA BUÇINCA, NGA MILENIUMI I TRETË NË HARVARD

zana

E para studente kosovare për PhD në Universitetin e Harvardit   Zana Buçinca është e para studente kosovare e pranuar për studime doktorale në Shkenca kompjuterike në Universitetin e Harvardit. Buçinca, shkollimin fillor dhe të mesëm e  kreu në shkollën  jopublike “Mileniumi i Tretë”. Zana e vogël, që dikur thurte poezi në gjethet vjeshtake kishte një ëndërr të madhe. Madje ëndrrën ... Read More »

ZGJIDHJA E KONFLIKTEVE NË MËS TË BASHKËMOSHATARËVE

g3

Në klasën V-1 e pranishme ishte psikologia Lulëjetë Prekazi. Nxënësit e kësaj klase përmes ligjëratës fillimisht mësuan më shumë për stereotipat gjinore që ekzistojnë në shoqërinë tonë. Ata kuptuan për rendësin e madhe që ka të punuarit dhe të bashkëvepruarit në grup të madh, siç është klasa. Psikologia në fjalë na tregoi se si duhet ta kemi parasysh faktin se ... Read More »

Vizitë në Shpellën e Gadimes

13

Bukuritë natyrore të vendit tonë konsiderohen të shumta. Ndër to është edhe “Shpella e Gadimes” e cila  gjendet në fshatin Gadime në afërsi të Lipjanit me gjatësi 1500 metra. Gjatë vizitës në këtë shpellë, nxënësit e klasave të treta dhe të katërta të shkollës “Mileniumi i Tretë”, panë bukuritë e shpellës dhe morën shumë informacione rreth saj. Ndër të tjera mësuan se ... Read More »