Monday, 1 June, 2020

Author Archives: Valmir Sadiku

SHKOLLA JOPUBLIKE “MILENIUMI TRETË” DHURON BURSA TË PLOTA SHKOLLIMI PËR DY SHOKËT E FILMIT “SHOK” QË SHKELËN SKENËN E OSKAR-it

1-DSC_0001

Dy fëmijët, artistët e mrekullueshëm të filmit të metrazhit të shkurtër “Shok”, Lum Veseli dhe Andi Bajgora do të mund të fillojnë shkollimin e tyre në Shkollën “Mileniumi i Tretë”. Drejtoresha e Shkollës “Mileniumi i Tretë”, Znj. Afrore Lila,  njoftoi sot se Shkolla “Mileniumi i Tretë” ofron 2 bursa të plota shkollimi për dy fëmijët që e bënë Kosovën të ... Read More »

Shkolla jonë mirëpriti delegacionin arsimor nga Gjermania

Të premten, shkollën tonë e vizitoi një delegacion prej 4 mysafirësh nga Gjermania, nga shkolla Selma – Rosenfeld në Eppingen. Vizitorë ishin drejtori i shkollës, Wolfgang Neumann dhe mësimdhënës të kësaj shkolle, e cila njihet në landin e vet për aplikimin e kurrikulës së veçantë me bazë në shkollë, prandaj edhe kishin shprehur dëshirën të shohin një shkollë model të ... Read More »

Java e Mesimit të Bazuar në Projekte

Mësim- Mësojmë gjëra të reja në Javën e Projekteve përmes temave të ndryshme ndërlëndore, marrim informata, hulumtojmë dhe përgatisim planin e punës për gjithë javën. Zgjedhim koordinatorin e grupit dhe caktojmë detyrat në grup. Në secilën ditë kemi detyra të veçanta, të cilat duhet t’i realizojmë sa më mirë dhe në kohën e caktuar. Secili anëtar i grupit merr përgjegjësinë ... Read More »

Projekti “Çmimi Akademik i Meritave” ka për qëllim zhvillimin e njohurive të nxënësve për Vendin e Meritave

13-DSC_0562

Njohin hapat e punës për Çmimin e Meritës dhe Çmimin Nobel.  Nxënësi mëson dhe  dallon për  emërtimet e Çmimeve të Meritës. Mësojnë për Çmimin Nobel ,  mirënjohje që ju ndahet nga Shoqëria Nobel, shkencëtarëve dhe personave që kontribojnë në shkencë dhe zhvillimin kulturor  të njerzimit. Nxënësi sintetizon ide dhe fakte  për fillimin  e ndarjes për Çmimin Oskar, si shenjë e nderimit për arritje ... Read More »

Vizitë në zyrën gjinore të UNDP-së

5-IMG_3757

Në kuadër të javës së projekteve, nxënësit bartës të projektit me temë “Gender!!!”, vizituan Zyrën Gjinore në UNDP, ku u njohën nga afër me punën e kësaj zyre. Nxënësit përmes pyetjeve dhe diskutimeve shprehën shqetësimin e tyre në lidhje me trajtimin e kësaj çështje në vendin tonë. Read More »

Njoftim

Njoftim

Të nderuar prindër, Ju njoftojmë se nesër, më 1.04.2016 nxënësit e shkollës tonë do të lirohen nga mësimi sipas këtij orari: Klasat I – V – ora 13.30. Klasat VI – XII – Ora 12.30 Mësimi rifillon të martën, më 12.04.2016, pas pushimit pranveror dhe festës së Kushtetutës. Read More »

Angazhim, motivim dhe koncentrim maksimal i nxënësve

4-12782441_10207233111523726_1027269284_n

Në vlugun e mbajtjes së testeve për Vlerësimin e Jashtëm Organizimi dhe mobilizimi i stafit udhëheqës të shkollës dhe bashkëpunimi e  koordinimi  i mirë me mësimdhënësit administrues nëpër klasa, ku po mbahen testet për vlerësim të Jashtëm po dëshmon seriozitetin dhe përkushtimin e shkollës për të pasur dhe pasqyruar treguesit e rezultateve të arritjes së nxënësve. Përveç kësaj, qëllimi i ... Read More »

Bashkë me 21 mars, në Ditën Botërore të fëmijëve të prekur me Sindrom Down

3-IMG_0326

Në ditën e parë të pranverës, me lajmëtarët e saj zogjtë, lulet, e freskinë dhe në sheshin e bukur të Prishtinës nxënësit e klasave të pesta të shkollës Mileniumi i Tretë ishin bashkë me fëmijët e prekur me Sindrom Down, të cilët shënuan aktivitetin e radhës të projektit Kosovision. Të buzëqeshur, me njërën dorë të shtrënguar, me dorën tjetër balonën ... Read More »

TED talks – ideas worth spreading

05-IMG_0212

Ted është një platformë online për prezantimin e ideve. Ted çdo ditë shpërndanë mijëra ide përmes prezantimeve me tema të ndryshme, duke filluar nga shkenca e deri te çështjet e bizneseve të ndryshme. Nxënësit e shkollës Mileniumi i Tretë krijuan Ted konferencën në klasë. Niveli Advanced i gjimnazit dhe Post Advanced (klasa e tetë dhe nëntë) prezantuan tema të ndyshme. Disa nga temat ... Read More »

Njoftim

allasdasd

Aktiviteti i radhës i klasave të pesta në kuadër të Kosovisionit Ju njoftojmë se me datë 15.03.2016 në kuadër të Projektit “Kosovision Contest” do të realizohet aktivitet humanitar në përkrahje të fëmijëve me sindromën Down. Kosovision Contest është projekt arsimor, ku fëmijët e klasave të pesta nga të gjitha shkollat e Kosovës paraqiten për konkurim me pano-hamer se si e ... Read More »