Thursday, 4 June, 2020

Author Archives: Valmir Sadiku

“The Earth is what we all have in common” W.B.

Shkollës “Mileniumi i Tretë” iu shtuan edhe 7 pisha, të mbjella nga nxënësit e stafi, në përkrahje të sfidës së Donjeta Sh. Gashit #PlantaTreeChallengeKosovo, duke ua lënë radhën nxënësve të shkollave mike në Prishtinë dhe Tiranë: Shkolla e Gjelbër – Green School; Shkolla Model “Qamil Batalli”; American School of Kosova; The British School of Kosova; Shkolla Albanet (Tiranë); Shkolla Ernest ... Read More »

DISKRIMINIMI GJUHËSOR NË SHKOLLË

6

Në kuadër të aktiviteteve të Departamentit të Shkencave Sociale, përveç tjerash në mënyrë sistematike nga mësimdhënësit e saj bëhen prezantime të temave që përkojnë me metodologjitë e reja të mësimdhënies, përvojat dhe hulumtimet e tyre profesionale. Kësaj radhe para anëtarëve të këtij departamenti, mësimdhënësja e Gjuhës shqipe znj. Violeta Pllana Elezi prezantoi pjesë nga studimi i saj kërkimor “Diskriminimi gjuhësor ... Read More »

DRENI , SKIJATORI 14-VJEÇAR QË PREKU SUKSESIN

2

Dren Spahiu, djaloshi me flokët kaçurrela, nxënës i klasës së 9-të në shkollën “Mileniumi i Tretë” ka prekur një sukses, përveç të qenit i shkëlqyeshëm në mësime, atë të qenit kampion skijimi. Rrugëtimin e tij e filloi nё moshёn 11-vjeçare duke skijuar pёr herё tё parё nё sezonin e fundit tё vitit 2015. Sezonin e  parё tё vitit 2016 Dreni ... Read More »

JAVA E GJUHËS SHQIPE

viber image 2019-04-17 , 11.44.54

Kjo javë është Java e Gjuhës Shqipe. Nxënësit e klasave të 6-ta, të 7-ta dhe të 8-ta sot lekturuan një tekst. Teksti ishte me gabime drejtshkrimore, trajta dialektore dhe me probleme të natyrës sintaksore. Për të redaktuar tekstin nxënësit përdorën Drejtshkrimorin (AS 2.0) përmes uordit, Drejtshkrimin e Gjuhës Shqipe online dhe FESH-in. Java do të karakterizohet me aktivitete të ndryshme ... Read More »

Vizitë në autoshkollën “Linda”

5

Nxënësit e klasës V-2  vizituan autoshkollën “Linda” në Prishtinë.  Z.Sadik Behrami – inxhinier i komunikacionit dhe njëkohësisht instruktor në autoshkollën “Linda” na priti ngrohtësisht në ambientin e tyre, së bashku me ekipin e tij. Nxënësit patën rastin që të mësojnë për rregullat e sigurisë dhe të komunikacionit rrugor, për shenjat e lejimit, urdhrat e prera, semaforin dhe shtigjet për këmbësore ... Read More »

FALËNDERIM PËR KLINIKËN GJERMANE TË SYRIT

4

Sot ishte një ditë e veçantë për klasat e para. Prindi i shkollës tonë, Dr. Afrim Shabani mundësoi realizimin e vizitës në Klinikën Gjermane të Syrit. Të gjithë nxënësit patën rastin që të kryejnë nga një kontrollë rutinë nga doktor Afrim Shabani. Nxënësit morën edhe këshilla mjekësore se si duhet të kujdesen për sytë e tyre dhe për llojet e ... Read More »

Konkurs

Në bazë të nenit 2.18 të Statutit të Shkollës  “Mileniumi i Tretë”, drejtoresha e Shkollës shpall KONKURS për plotësimin e vendit të lirë të punës në restorantin e shkollës Një kuzhinier/e restoranti me orar të plotë pune Një ndihmës –  kuzhinier/e restoranti me orar të plotë pune  Shënim:  Kandidatët për pozitën 1 duhet të kenë të paktën 3 vite përvojë ... Read More »

Arineta Mula – alipinistja e njohur kosovare vizitoi shkollën “Mileniumi i Tretë”

39

Ndonëse alpinizmi njihet si njëri nga sportet më atraktive dhe të rrezikshme që ekziston, një emërtim i tillë nuk e ndalë dot Arineta Mulën – alpinisten e njohur kosovare, që të eksplorojë majat më të larta dhe ekstreme që ekzistojnë në botë. Në bashkëpunim me Komitetin për Organizimin e Ngjarjeve në shkollë nga radhët e Këshillit të Prindërve, Arineta Mula, ... Read More »