Thursday, 4 June, 2020

Author Archives: Valmir Sadiku

Vazhdojnë aktivitetet kreative në klasën “Ariu Panda”

img_0206.jpg

Babadimri, pema e Vitit të Ri dhe njeriu prej bore Prindi i klasës I- 2 znj. Flaka Kupina – Begolli punoi aktivitete të shumta kreative me nxënësit e klasës. Ajo solli frymë festive në klasën „Ariu Panda“ duke angazhuar të gjithë nxënësit rreth aktiviteteve. Klasa „Ariu Panda“ falënderon përzemërisht për angazhimin dhe kohën që ndau me ne znj.Flaka Kupina – ... Read More »

Në kuadër të projektit PASCH në shkollën tonë u mbajt një Musik-Workshop

301fc571-9fc8-4d21-a1c6-8e31ea9a919f.jpg

Workshopi u mbajt nga grupi muzikor i quajtur “LinguaPlus”, të ardhur nga Gjermania. Ata i informuan nxënësit rreth muzikës RAP. Perveç të tjerash ata bënë edhe aktivitete të tjera në lidhje me këtë lloj muzike, ku në fund edhe performuan para tyre, duke iu dhënë mundësinë që ta dëgjojnë edhe një koncert prej tyre, me ç`rast u njoftuan per së ... Read More »

Vlerësimi i nxënësve në lëndën e Historisë

img_3923-1.jpg

Zonja Alketa Hasani mësimdhënëse e lëndës së Historisë në Departamentin e Shkencave Humane prezantoi një temë mjaft të rëndësishme për procesin mësimor “ Vlerësimi i nxënësve në lëndën e historisë”. Duke ndarë përvojat e saja trajtoi vlerësimin si një proces i gjatë i mbledhjes së informatave dhe i nxjerrjes së gjykimeve për arritshmërinë dhe performancën e nxënësve. Ligjëratë aq interesante, ... Read More »

Vizitë në në të përditshmen “Zëri” dhe në “Radio Prishtina”

20191121_133053.jpg

Çdo ditë duke ardhur në shkollë, dëgjojmë radion në autobusin e shkollës ose në veturë të prindërve tanë. Shohim prindërit, gjyshërit duke shfletuar faqet e gazetave. Nga vjen zëri në radio? Ku është mikrofoni apo kush qëndron pas tij? Pyetje i bëjmë vetes edhe për gazetën, se kush mund të shkruaj aq shumë faqe çdo ditë. Përgjigjet për këto pyetje ... Read More »

Punime kreative për festat e fundvitit

img_4722.jpg

Bashkëpunimi prind-edukatore, është me të vërtetë një partneritet i cili siguron një mekanizëm që edukatoret ta ftojnë dhe ta mbështesin pjesëmarrjen aktive të prindërve drejtë edukimit të fëmijëve. Falenderojmë prindërit e klasës parafillore, Arlinda Duraku & Blerta Limaj për pjesëmarrjen në realizimin e aktiviteteve kreative. Read More »

Atmosferë feste në klasën “Ariu Panda”

img_2086.jpg

Një ditë e veçantë dhe përplot me befasi të lezetshme, ishte padyshim sot për nxënësit e klasës I -2. Këtë befasi të këndshme dhe atraktive na e solli në klasë prindi i klasës znj. Zhaklina Blakaj përmes gatimeve të saj të veçanta. Znj. Blakaj, për nder të Festave të Fundvitit, përgatiti së bashku me nxënësit bredha dekorativë dhe biskota me ... Read More »

Aktivitete kreative për Festat e Fundvitit

img_2001.jpg

Kreativitet e argëtim solli në klasën tonë prindi Albulena Shala. Me shumë pasion kishte përgatitur enkas për ne mellë me ngjyra të ndryshme. Gjatë prezencës së znj.Albulena në klasë, nxënësit u kënaqen pa masë duke krijuar me mellë format e tyre më të dashura. Një falënderim i veçantë për znj. Albulena Shala nga të gjithë nxënësit e klasës „Panda“. Read More »

VIZITË NË INSTITUCIONET KULTURORE

11.jpg

Në kuadër të lëndës” Shoqëria dhe mjedisi”, klasat e dyta vizituan dy nga institucionet më të rëndësishme të vendit tonë, Bibliotekën Kombëtare të Kosovës “ Pjetër Bogdani” dhe Galerinë Kombëtare të Kosovës. Falënderojmë znj.Brikena Mulliqi si prinde e klasës II/1, për mundësinë e realizimit të vizitës. Read More »