Thursday, 3 December, 2020

Monthly Archives: October 2019

Dite Behluli, nxënës i shkollës “Mileniumi i Tretë”, përfaqëson vendin tonë në garat ndërkombëtare të gjimnastikës në Maribor

img_9486.jpg

Dite Behluli, nxënës i shkollës “Mileniumi i Tretë”, së bashku me 12 gjimnastë nga Kosova përfaqësuan vendin tonë në garat ndërkombëtare të gjimnastikës në Maribor të Sllovenisë. Përjetimet e Diteut në këtë garë ishin mbresëlënëse. Perveç që takoi dhe u shoqërua me gjimnastë nga vende të ndryshme të botës, Diteu ishte gjimnasti me rezultatet më të mira nga përfaqësuesja e ... Read More »

Zbulimi i hershëm = Mbijetesë

img_9098.jpg

Shkolla jopublike “Mileniumi i Tretë” në përkrahje të kauzës, “Zbulimi i hershëm= Mbijetesë”,ftoi ongologun z. Ekrem Hyseni për të mbajtur një ligjeratë ndërgjegjësuese para nxënësve  dhe stafit të shkollës sonë. Falenderojmë dr.Ekrem Hyseni për kontributin e dhënë në vetëdijësimin  e gjeneratave të reja për parandalimin e kancerit të gjirit. Read More »

Aktivitete psikomotorike dhe lojëra rekreative

IMG_8605

Këto aktivitete kanë për qëllim zhvillimin e konceptit të orientimit, mbajtjen e drejtpeshimit trupor dhe koordinimin sy-duar.  Aktivitete të llojit të tillë, do të jenë pjesë e përditshmërisë tonë, duke pasur parasysh rëndësinë e zhvillimit në apektin motorik te fëmijët e moshës parafillore.   Read More »

Sot mirëpritëm në klasë shokun tonë, Jonin

fimg_4147-1.jpg

Joni u kthye në klasë si triumfator, pas suksesit në garat ndërkombëtare “BrainoBrain” të zhvilluara në Dubai të Emirateve të Bashkuara Arabe. Vendi i parë Jonit i kishte shtuar besimin se me punë arrihet çdo gjë e në klasën tonë debati sillej rreth ëndërrave të mëdha. Mbyllem ditën duke u pajtuar me thënien: “Nothing is impossible, the word itself says ... Read More »

Dita Ndërkombëtare e Ushqimit

dsc_0006.jpg

Data 16.10.2019 në kujtimet tona është shtypur me shkronjat më të arta. Ne, me ndihmën e prindërve dhe mësueseve tona, ia dolëm që Ditën Ndërkombëtare të Ushqimit ta shënjojmë në një mënyrë shumë të veçantë. Duke gatuar ushqimet tona të preferuara dhe duke i sjellur ato në shkollë, sot krijuam një mozaik të përsosur ngjyrash e shijesh. Fëmijë që kënaqeshin ... Read More »

Siguria në Internet dhe krijimi i anketave elektronike

img_8514.jpg

Një nga temat më të rëndësishme në ditët e sotme është “Siguria në Internet” për të cilën nxënësit e klasave të njëmbëdhjeta janë duke krijuar anketa elektronike. Qëllimi i kësaj ore mësimore është  krijimi i anketave elektronike dhe përdorimi i tyre në jetën e përditshme.  Njëra prej anketave është realizuar nga nxënësi Genc Hasani dhe është paraqitur në linkun në ... Read More »

Prezantim i projekteve nga klasat e nënta në lëdën e TIK-ut

img_8185.jpg

“Teknikat klasike të enkriptimit” ishte tema për të cilën sot prezantuan nxënësit e klasave të nënta.  Projektet e realizuara nga nxënësit ishin shumë interesante të cilat tregojnë për të kaluar se si janë realizuar komunikimet e fshehta. Përveç prezantimeve janë realizuar edhe punime të ndryshme për ta bërë më të lehtë kuptimin e projekteve. Disa nga këto punime janë: pjata ... Read More »