Thursday, 21 January, 2021

Monthly Archives: September 2019

Ligjeratë për Turizmin

1B73119F-3E12-44F2-AD7C-8F61FB34CB23

Vendi ynë, vend i të mirave natyrore, kulturore, tradicionale e shumë të mirave tjera. Disa prej këtyre të mirave i kemi njohur e  për disa të tjera dëgjuam sot. Sot, në Ditën Ndërkombëtare të Turizmit, bashkëbiseduam me znj. Blerina Xërxa, nënën e shoqes sonë Delizës, më gjerësisht për bukuritë e vendit tonë dhe turizmin në përgjithësi. Zonja Blerina ishte e ... Read More »

SHKRUAN: JON LATIFI

Jon Latifi

ORA E GJUHËS SHQIPE SHKRUAN: JON LATIFI KLASA 9/1 FJALIMI I PARË I SKËNDERBEUT NË KRUJË Marin Barleti Sot në klasë u lexua pjesë nga fjalimi i parë i Skënderbeut në Krujë, pas të cilit nxënësit u motivuan të shkruajnë lidhur me elementet që e shquajnë këtë fjalim. Po sjellim një reflektim të nxënësit Jon Latifi lidhur me fjalimin e ... Read More »

Kur kreativiteti shprehet përmes punës praktike

IMG_6424

Në kuadër të projekteve në lëndën e Teknologjisë, nxënësit e klasave të shtata kanë ndërtuar objekte të ndryshme gjeometrike, dekore e deri tek aksesorët e ndryshëm. Qëllimi i këtyre projekteve ishte përdorimi i pipëzave të plastika të prodhuara nga materialet e njohura si PVC për konstruktimin e objekteve të ndryshme. Read More »

15 SHTATORI, DITA NDËRKOMBËTARE E DEMOKRACISË

IMG_3230

Nxënësit e klasave të dhjeta vizituan Kuvendin e Kosovës me rastin e 15 shtatorit, Ditës Ndërkombëtare të Demokracisë. Aty u pritën nga zyrtarja për Media e këtij institucioni, e cila mbajti një ligjëratë të shkurtër para nxënësve rreth çështjeve të rëndësishme si : demokracia parlamentare në Kosovë, parimet e demokracisë, demokracia si formë e jetës politike dhe shtetërore, vlerat e ... Read More »

Aktivitete në natyrë

IMG_7830

Aktivitetet më të pëlqyera nga fëmijët parafillor janë ato gjatë qëndrimit në natyrë. Lojërat nga më të ndryshmet ju ndihmojnë që të shohim botën nga një këndvështrim tjetër dhe gjithashtu nxisin imagjinatën dhe kreativitetin. Read More »