Thursday, 21 January, 2021

Monthly Archives: June 2017

Aktivitet humanitar

h3

A ka më mirë se të përmbyllet viti shkollor me një aksion humanitar! Nxënësit e klasës VI/2 ndërmorën një aksion humanitar duke shpërndarë ushqime dhe veshmbathje familjeve në nevojë, në Prishtinë. Ky aksion u organizua me vetëiniciativen e nxënësve të klasës, mbështetur nga mësimdhënësja e edukatës qytetare, Lumnie Behrami- Aliu. Read More »

Shprehim ndjenjat edhe në gjuhën angleze përmes poezisë

1_intro

Me kreativitetin e mësimdhënëses sonë të dashur të gjuhës angleze, Lisjeta Thaçi Jashari, ne, nxënësit e klasave të dyta, në orët e Gjuhës angleze, shfaqem aftësitë tona për shkrimin e poezisë dhe të rrëfimeve të shkurtra. Mësuesja Lisjeta na tha që përmes zhvillimit të kësaj forme të shkrimit ne zhvillojmë shkrim-leximin, ndërtojmë bashkëpunimin dhe shfaqim emocionet tona. Poezia na ndihmon ... Read More »

Një botë, një rrahje zemre

DS1 (105)

Qëllimi i këtij projekti ishte ngritja e ndërgjegjësimit të stereotipeve, formave të paragjykimeve dhe diskriminimit me të cilat përballen të rinjët dhe të tjerët çdo ditë. Nxënesit  shqyrtuan mendimet e paracaktuara që kemi për njerëzit bazuar në përshtypjet e para nga përvojat e tyre personale. Read More »

Klubi i Tenisit Rilindja në shkollën “Mileniumi i Tretë”

DSC_0092

Sporti ndikon në gjendjen e mirë fizike dhe në zhvillimin e aftësive bazë të lëvizjes. Pjesëmarrja në një aktivitet sportiv, në përputhje me aftësitë e fëmijës, mund të forcojë vetëbesimin e tij. Sot, nxënësit e shkollës “Mileniumi i Tretë”, patën rastin të njoftohen me disa rregulla bazë të sportit të tenisit të prezantuara nga Klubi i Tenisit  “Rilindja”. Nxënësit  praktikuan ... Read More »

Lajmërim

Të nderuar prindër, Ju informojmë, se të hënën, më 12 qershor 2017, nuk do të mbahet mësim për nder të Ditës së Paqes. Shkolla “Mileniumi i Tretë” Read More »

Vizita në shesh për shenjim të Ditës së Fëmijëve

Nxënësit e klasave të pesta shkuan në shesh për shënjim të Ditës Ndërkombëtare të të Drejtave të fëmijëve. Aty në një kënd të organizuar nxënësit lexuan nene të ndryshme nga Konventa e të drejtave të Fëmijëve dhe bënë lojëra të ndryshme.  Fëmijët me këtë aktivitet edhe shënjuan ditën Ndërkombëtare të të Drejtave të tyre edhe u kënaqën. Read More »

KREATIVITETI NË PROJEKTET MODULARE

IMG_2089

Temat që i trajtuan në projekte modualare nxënësit e klasave të katërta, gjatë këtij tremujori,  ishin: Fjalori ynë – fjalë të panjohura, Gjëegjëzat dhe Ushqimet tradicionale. Nxënësit kureshtarë dhe kreativë gjetën numër të shumtë të fjalëve, të cilave ua bashkangjitën edhe kuptimin e tyre. Pasi e trajtuan në klasë  këtë temë, ata seleksionuan fjalët e veçanta dhe i përmblodhën në ... Read More »

Fitorja tjetër e nxënësve të klasave të pesta, në Kosovison Contest

IMG_6343

Si pjesëmarrës dhe fitues të projektit në Kosovision Contest, nxënësit e klasave të pesta dhe mësueset e tyre ishin ftuar në ceremoninë e madhe të përmbylljes së të gjitha projekteve fituese, ceremoni kjo në të cilën u shpallën edhe disa fitues për projektin më së miri realizuar dhe dokumentimin më të mirë të punës. Ndër këta fitues u shpallën edhe ... Read More »