Saturday, 23 January, 2021

Monthly Archives: May 2016

PANAIRI, NJË MUNDËSI E SHPËRFAQJES SË TALENTEVE

DSC_0166

Edhe këtë vit në shkollën tonë u mbajt Panairi i Shkencave. Të premten, më 27. 5. 2016 shkolla gëlonte nga zërat entuziastë të nxënësve të cilët prezantonin punën e tyre me shumë përkushtim. Disa nxënës të ndarë nëpër grupe të vogla nëpër stendat e vendosura në mjedis të shkollës demonstronin eksperimente të ndryshme nga shkencat natyrore, ndërkaq të tjerë punëdore ... Read More »

SFIDË DHE REZULTATE NË KUIZIN E DITURISË

12-DSC_0038

Sot në orën 10:00 në shkollën “Mileniumi i Tretë” u mbajt finalja e Kuizit të Diturisë. Nxënësit finalistë sfiduan njëri-tjetrin në lëndët Matematikë, Fizikë, Kimi, Biologji, Informatikë, Gjuhë shqipe, Histori dhe në Gjeografi. Përmes testimit që u realizua nëpër dy faza të mëhershme nxënësit treguan njohuri jashtëzakonisht të mira. Shkolla ndau mirënjohje dhe kupona shpërblyes për nxënësit finalistë. Finalistët e ... Read More »

Festa e Abetares

11-DSC_0573

Kaluan ditët, javët e muajt që nga fillimi i klasës së parë, ditës kur për herë të parë nxënësit  e klasave të para u takuan me Shkollën për t’u nisur në një rrugëtim të gjatë drejt dijes. Shkronjë pas shkronje, numër pas numri arritën të shkruajnë e të lexojnë për bukuri fjalët e tyre më të ëmbla si: nënë, baba, ... Read More »

Klubi  i  mundësive  për rekreacion ,kreativitet,krijim,ndërtim

Gjatë punës në Klubin e mundësive, nxënësit reagonin ndaj njëri-tjetrit ,por reagimet e tyre zhvilluan  shumë elemente    kreative të besueshme dhe të pëlqyeshme për të gjithë   nxënësit ,pjesëmarrës në këtë  klub. Talentin e tyre e shprehën  me produkte finale  të ndryshme . Viona Reçica e përmbylli punën e saj me poezi dhe ese të shkruara në  dy gjuhë. Ajo e ka ... Read More »

MESAZH PAS MESAZHIT

2-2

Pas prezantimit te projektit nxënësja Barbara  Beqiri  thekson se :Shkrimi dhe leximi janë Betim për një Edukim Jetik. Shkrimi dhe leximi për mua janë betim. Që prej lashtësisë e deri me sot ,ideja është se letërsia i shërben njeriut ,dominon për  klasiket ,falë aftësisë imituese ,letërsia i  ofron komunitetit te lexuesve e dëgjuesve pasqyra te gjendjes njerëzore me funksion instruktues. ... Read More »

Mësojmë duke mësuar

Në të gjitha orët e lëndës së Gjuhës shqipe dhe Letërsisë, nëpër të cilat kaloi dhe la gjurmë mendimi krijues i nxënësve me një intencë sprovuese në mënyrën e shprehjes nëpër esetë e tyre letrare, duke futur në shkrim imazhe të ndryshme që prekin në kujtesën e tyre. Këto shkrime letrare, ne i shfaqëm si pjesë e kurorëzimit të mundit ... Read More »

Gara e germëzimit – Spelling Bee

1-kre1

Sot, si çdo vit tjetër, në shkollën tonë u organizua gara e germëzimit (Spelling Bee). Pas ushtrimeve në klasa dhe zgjedhjes së finalistëve, sot nxënësit garuan për vendet e para, dyta dhe të treta brenda grupeve përkatëse. Si çdo herë nxënësit shkëlqyen me pjesëmarrjen e tyre. Ndërkaq, nxënësit e niveleve më të larta, ndihmuan rreth organizimit duke u angazhuar si ... Read More »

Puna e nxënësve në lëndën e fizikës

Nxënësit demonstrojnë shndërrimin e energjisë diellore në forma tjera të energjisë përmes paneleve diellore me module organike të cilat janë gjenerata e fundit dhe punojnë si bimët në natyrë me anë të fotosintezës”. Këto mjete janë dhuratë nga Feim Islami (www.g2e.ch) dhe Kompania Solar Green Energy (http://sge-ks.com/ dhe https://www.facebook.com/SGE.solar.green.energy), të cilët I falënderojmë përzemërsisht.” Read More »

Mësojmë përmes vizitës për prodhuesit dhe konsumatorët

Vizitë e klasave të katërta në fabrikën e drurit “Lesna” A është e lehtë të jesh prodhues i mirë? A është e lehtë të gjesh konsumatorë? Për këto dy pyetje kureshtja jonë vloi derisa udhëheqësit e fabrikës së drurit “Lesna” na dhanë përgjigje dhe na informuan në hollësi edhe për mënyrën se si ata e përgatisin planin dhe e realizojnë ... Read More »

Kultivojmë aftësitë gjuhësore

7-g

Analiza morfologjike dhe sintaksore e fjalisë Asnjëherë më mirë nuk i kemi përforcuar njohuritë gjuhësore, se sa tash kur analizojmë funksionin  e tyre. Këto njohuri përfshijnë renditjen e  fjalëve në fjali, lëvizjen e tyre në fjali dhe funksionin, që marrin klasat gramatikore në fjali. Dhe, orët e analizës morfologjike dhe sintaksore mezi i presim, radhën për të dalë në tabelë ... Read More »