Monday, 16 December, 2019

Author Archives: Valmir Sadiku

15 SHTATORI, DITA NDËRKOMBËTARE E DEMOKRACISË

7

Të rinjtë kanë nevojë t’i kuptojnë  sa më drejt parimet dhe vlerat e demokracisë se janë e ardhmja e vendit, andaj, sot me nxënësit e klasave të 10-ta, gjatë orëve të historisë dhe të edukatës qytetare, për nder të Ditës Ndërkombëtare të Demokracisë, z. Rinor Beka, përfaqësues i Institutit Kombëtar për Demokraci, mbajti një ligjëratë në ambientet e KEC-it (Qendra ... Read More »

Diskutime për modernitetin shqiptar

a3

Sot diskutuam për modernitetin shqiptar në jetë dhe në letërsi. Në mënyrë të veçantë, jemi fokusuar te format, modelet e kritikës letrare. Tutje, për të parë se si ato aplikohen edhe në letërsinë bashkëkohore, me shembuj konkretë te analiza kritike e tekstit letrar. Nxënësit e shkollës sonë, jo një herë edhe kanë publikuar shkrime kritike në revista dhe gazeta të ... Read More »

Punëtori: “ Mësimdhënia dhe vështirësitë  në të nxënë “

8

Motiv pune për vitin e ri shkollor në shkollën “ Mileniumi i Tretë ”   Pas pushimit veror, motivi i punës dhe prezantimeve për këtë vit të ri shkollor nga mësimdhënësit vjen me entuziazëm në traditën e shkollës sonë. Në takime të tilla punëtorie, përherë preken tema interesante të cilat gërshetojnë mësimdhënien e avancuar dhe koherente krahas metodologjisë, praktikës së ... Read More »

PANAIRI I HAPUR I LEXIMIT

6

RISITË VAZHDOJNË NË SHKOLLËN “MILENIUMI I TRETË” Në prag të 8 shtatorit, Ditës Ndërkombëtare të Shkrim-Leximit, sot u realizua Panairi i Hapur i Leximi, një aktivitet që organizohet për herë të dytë në shkollën tonë. Të gjithë nxënësit, nga klasa I-XII u angazhuan në aktivitetin e leximit të librit, të komentimit të tij, të shkrimit e të vizatimit. “Oh, për ... Read More »

“Shkolla është një vend që siguron edukimin e Edukimi është çelësi i jetës”

29

Dita e parë e shkollës ishte e veçantë për nxënësit e shkollës e në veçanti për nxënësit e klasës parafillore dhe nxënësit e klasës së parë. Pas njohjes me njëri-tjetrin dhe me mësueset, nxënësit e vegjël zhvilluan aktivitete të ndryshme atraktive dhe edukative. Këto aktivitete i kontribuan ditës së parë të shkollës e cila padyshim do të jetë e paharrueshme ... Read More »

SHTATORI I HARESË

1

Kur vjen shtatori, kur vjen dita për t’u kthyer në shkollë, zemra rrah ndryshe. Edhe sot, në shkollën tonë  çdo zemër rrahu ndryshe. Mjediset u mbushën me gëzim, zëra të ëmbël e plot gjallëri. Të gjithë të përgatitur, pritëm me kënaqësi nxënësit tanë, që erdhën radhë-radhë, për të mbushur shkollën plot. I gjithë stafi i shkollës, me në krye znj. ... Read More »

ORARI I MËSIMIT PËR 3 DHE 4 SHTATOR 2018

Njoftim

Të nderuar prindër, Në tabelën e mëposhtme e gjeni orarin e mësimit për dy ditët e para të vitit të ri shkollor 2018-2019.   Vërejtje: Më 3.09.2018 nxënësit vijnë në shkollë me prindërit, ndërsa kthehen në shtëpi me transportin e shkollës. Më 4.09.2018 nxënësit vijnë në shkollë dhe kthehen në shtëpi me transportin e shkollës. Më 5.09.2018 mësimi vazhdon sipas ... Read More »

REFLEKTIM DHE DISKUTIM RRETH KKK-SË

KK1

Gjatë vitit shkollor 2017/18, në shkollën “Mileniumi i Tretë”, respektivisht, në klasat e para, të gjashta dhe të dhjeta është punuar me kurrikulën e re, andaj, sot më 9 korrik 2018, mësimdhënësit e shkollës përmes një punëtorie, nën drejtimin e trajnerit Shpëtim Kastrati, reflektuan dhe diskutuan rreth dy çështjeve që kanë të bëjnë me zbatimin e kësaj kurrikule: Rezultatet e ... Read More »

Argëtim e lojëra edhe në këtë fundvit në shkollën “Mileniumi i Tretë”

v14

Ashtu siç e filluam këtë vit shkollor me aktivitete e lojëra ashtu u përmbyll duke rezultuar suksesshëm, argëtues e relaksues për nxënësit e mësimdhënësit. Në traditen e shkollës sonë organizmi i lojërave është bërë i zakonshëm, aktivitete të cilat janë të mirëpritura ngrohtësisht përcjellur me entuziazëm nga nxënësit të shoqëruar me mësimdhënësit . Nxënësit sikur janë mishëruar me dashurinë për ... Read More »

VIZITË NË FABIRKËN IN DESIGH

A6

Nxënësit e klasës IV-1 ishin në vizitë në fabrikën  In desighn. Ata patën rastin që nga afër të shohin procesin e shtypjes së  fotografive, bluzave si dhe punimin  dhe disenjimin e reklamave 3D me ndriçim. Të gjithë nxënësit u pajisënn me nga një bluzë të ideuar nga vetë ata. Nxënësit e klasës IV-1 dhe mësuesja e klasës falënderojnë prindin  Veronika  Bajqinovci  për mundësinë realizimit të  kësaj vizite. Read More »