Sunday, 12 July, 2020

Daily Archives: February 6, 2020

Ligjeratë për artin

M3

Kishim kënaqësinë që në klasë ta kishim të pranishëm prindin e Jonës, z.Enver Sopi. Një njeri i artit që u kujdes t`ua pikturonte ditën fëmijëve në mënyrën më briliante. Gjatë kohës që qëndroi me ne, ai na foli për pikturën, për perspektivën si dhe i mësoi të vegjlit tanë se si të vizatojnë. Fëmijët ishin shumë te entuziazmuar dhe duke ... Read More »

Ligjeratë: Fatkeqësitë natyrore dhe fatkeqësitë e tjera

A66

Për të na folur rreth fatkeqësive natyrore dhe mënyrës se si ne duhet të sillemi në këto situata, sot në shkollën tonë erdhi Instruktori z. Hajriz Sejdiu, Drejtor i Departamentit të Gatishmërisë në Agjencinë e Menaxhimit Emergjent. Z. Sejdiu na sqaroi qartë se kush konsiderohet fatkeqësi dhe dëmet që shkaktojnë ato. Pjesa më e rëndësishme për ne ishte mënyra se ... Read More »

Ne, klasët e pesta, vizituam një prej institucioneve më të rëndësishme të vendit – Bibliotekën Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani”.

b5

Mësueset dhe prindërit vazhdimisht na flasin për rëndësinë e librit në jetën e secilit. Krahas burimeve tjera të informacionit, libri konsiderohet ndër më të rëndësishmit. Sot kujtuam dhe figurat më të njohura të historisë së pendës shqipe, duke i parë fotografitë e tyre në muret e këtij institucioni. Arkitektura e objektit, fotografitë e varura, sallat e leximit dhe amfiteatri lanë ... Read More »