Wednesday, 2 December, 2020

Monthly Archives: June 2019

“MicroWe” aplikacion për dërgimin e “Emoji”

4

Ishte ideja e Eldarit dhe Darisit që ta zhvillojnë aplikacionin MicroWe i cili mundëson dërgimin e “emoji” përmes radio valëve nga një microbit në microbitn tjetër.  Aplikacioni është zhvilluar në platformën mircrobit.org dhe i njëjti është testuar në Microbit.  Aplikacioni mundëson dërgimin e dhjetë emoji të ndryshëm varësisht prej veprimeve të cilat bëhen me microbit. Përgëzime për nxënësit Eldar dhe ... Read More »

Realizimi i “Beep Testit” përmes Microbitit

12

MicroRun ishte aplikacioni të cilin nxënësit e klubit M3 Coders e programuan dhe e testuan përmes Microbitit. Qëllimi i këtij projekti është realizimi i “Beep Testit” përmes microbitit dhe testimi i tij në praktikë. Kësaj radhe më i lehtë ishte programimi aplikacionit se sa testimi i tij Read More »

ÇËSHTJET EPISTEMOLOGJIKE NË FILOZOFINË E EDUKIMIT

L3

Në takimin e Departamentit të Shkencave Shoqërore, profesori i Filozofisë Lekë Nikollbibaj prezantoi temën: “Çështjet epistemologjike në filozofinë e edukimit”. Përmes këtij prezantimi u shpalosën dhe u diskutuan çështje si: qëllimet epistemike të edukimit, besueshmëria në mësimnxënie dhe rreziku i indoktrinimit dhe përmbajtja epistemike e kurrikulës me theks të veçantë primariteti i lëndëve dhe i asaj që duhet të mësohet ... Read More »

Programi i parafillorëve na solli emocion të gjithëve!

1

E gjitha ishte realizuar nga vetë fëmijët e grupit parafillor në mbështetje te edukatoreve, dhe na shpalosën se sa shumë kishin mësuar. Një ndërlidhje mes fushave; nga arti në shkencë, matematikë e komunikim. Ishte kënaqësi e papërshkruar ta shohësh lirshmërinë e tyre në skenë dhe origjinalitetin. Urojmë që të gjitha këto kujtime, vlera e mësime të qëndrojnë me ta edhe ... Read More »

SËRISH NË PANAIRIN E LIBRIT

P2

Qershori erdhi jo vetëm me qershitë, por edhe me panairin e librit. Sot nxënësit e klasave të 7-ta dhe të 8-ta ishin vizitorë në Panairin e 21-të të librit në ambientet e Pallatit të Rinisë. Aty patën  rastin të përzgjedhin tituj librash të rinj e të vjetër, tituj të autorëve klasikë, por edhe të atyre që tashmë janë bestseller në ... Read More »

FIZIKA DHE SPORTI, JA SE SI MUND TË NDËRLIDHEN

R2

“Fizika dhe sporti” ishte tema e radhës e prezantuar nga mësimdhënësi i Fizikës, z. Lulzim Thaqi në takimin e radhës së Departamentit të Shkencave të Natyrës. Ky prezantim pati për qëllim të vë në pah lidhshmërinë e këtyre dy fushave, duke u ndërlidhur me situata jetësore. Z. Thaqi solli shembuj konkretë të punës së tij si mësimdhënës, duke zbërthyer gjithashtu ... Read More »

Vizitë në objekte kulturore artistike në Tiranë

27

Nxënësit e pasionuar pas artit zhvilluan një vizitë mësimore në objektet kulturore artistike të qytetit të Tiranës, ku vizituan Galerinë Kombëtare, Muzeun Kombëtar dhe kalanë e Tiranës të shoqëruar nga mësimdhënëset Mirlinda Ramadani (Art figurative), Alketa Hasani (Histori), Zymryte Avdiu (Gjeografi) dhe Nora Konjuhi (Psikologe). Read More »

‘’Classtime’’ në Matematikë

8

Një testim pak më ndryshe në orën e Matematikës, testimi i nxënësve po bëhet përmes platformës ‘’Classtime’’. Shumëllojshmëria e pyetjeve dhe rezultatet në kohë reale po e bëjnë testimin më atraktiv dhe më të lehtë për nxënësit.   Read More »