Wednesday, 28 October, 2020

Monthly Archives: February 2019

VIZITË ME KARAKTER MËSIMOR

03

Me nxënësit e klasës VI vizituam Institutin Hidrometeorologjik dhe nw Parkun e Tokbahçes. Në Institutin Hidrometeorologjik nxënësit i vrojtuan instrumentet që masin elementet meteorologjike, si mjetet matëse për temperaturën e ajrit, lagështinë, shtypjen e ajrit dhe shpejtësinë e erës. Ndërkaq në parkun e Tokbahçes nxënësit vrojtuan disa bimë, morën mostrat (parashtazorët) në përroskë dhe bënë matjen e temperaturës së ujit ... Read More »

TRICK YOUR BRAIN: NË MUZEUN E ILUZIONEVE

4

Me moton “Trick your brain” nxënësit e shkollës “Mileniumi i Tretë” vizituan Muzeun e Iluzioneve në Prishtinë, i cili është i pari i kësaj natyre që është hapur në botën shqiptare. Së bashku me mësimdhënësit e tyre, nxënësit e klasave të nënta  provuan adrenalinën që ta sjellin 36 iluzione optike, në forma dhe trajta të ndryshme, në kënde e hapësira ... Read More »

KUIZI 2019 – JA KUSH JANË FINALISTËT

15

Faza e parë e Kuizit të Diturisë 2019 u mbajt sot duke nxjerrë finalistët sipas moshës. Në mënyrë elektronike të gjithë nxënësit e klasave VI – IX iu provuan të garojnë mes moshatarësh në të gjitha lëndët mësimore. U shpërfaq entuziazëm e emocion, saqë fituesi nuk mund të identifikohej deri në pyetjet e fundit shtesë, pasi kjo garë teston dije, ... Read More »

Metodat për ndarjen e lëndëve të përziera

3

E gjithë natyra, e gjallë  dhe jo e gjallë, gjithçka që na rrethon përbëhet prej lëndëve (materieve). Lëndët shpesh janë të përziera dhe përmbajnë përbërës me karakteristika të ndryshme. Lëndët e tilla i quajmë përzierje. Ndarja e përbërësve të përzierjeve bëhet në bazë të dallimeve të vetive të tyre. Për  të kuptuar  më mirë metodat e ndarjes së përzierjeve nuk ... Read More »

Happening now – Vrapuesi i mirënjohur i Maratonës, Nick Butter

2

Happening now – Vrapuesi i mirënjohur i Maratonës, Nick Butter, po mban fjalim motivues për nxënësit e Shkollës sonë me rastin e realizimit të Maratonës në Kosovë, në shtetin e 113, nga gjithsej 196 në misionin e tij! Falenderojmë nënën e Rigës dhe Dunës, znj. Ermira Gjevori Hatipi,  nga Komiteti për Organizimin e Ngjarjeve dhe Komiteti për Siguri dhe Shëndet, ... Read More »

Dita Ndërkombëtare për Sigurinë në Internet

4

Në Ditën Ndërkombëtare për Sigurinë në Internet, në Shkollën tonë u mbajtën ligjërata me temën Digital footprints dhe Kontrollimi i Cyber Bulling nga instruktorë të ftuar nga Shkolla Digjitale dhe Agjensioni “Hallakate”. Falenderojmë Shkollën Digjitale dhe Agjensionin “Hallakate” për mbajtjen e këtyre ligjëratave dhe Komitetin për Organizimin e Ngjarjeve nga radhët e Këshillit të Prindërve të Shkollës për ndihmën në ... Read More »