Saturday, 23 January, 2021

Monthly Archives: September 2018

Aktivitete psikomotorike

9

Një zhvillim i suksesshëm i motorikës është kusht paraprak për pjesëmarrjen aktive të fëmijës në përditshmërinë shkollore. Duke e pasur parasysh rëndësinë e aspektit motorik, sot me nxënësit e klasës parafillore dhe nxënësit e klasës së parë u realizuan disa aktivitete psikomotorike të përzgjedhura nga psikologia e shkollës. Këto aktivitete kanë për qëllim zhvillimin e konceptit të orientimit, diferencimit, mbajtjen ... Read More »

Trashëgimia jonë kulturore-historike, thesar i paçmuar

a12

Një popull i cili nuk ka njohuri për kulturën, origjinën dhe të kaluarën e tij, është si pema pa rrënjë thotë një thënie e vjetër, andaj pika të vizitës sonë sot, me nxënësit e klasave të gjashta, në orët e historisë dhe gjeografisë, ishin pikërisht dy qendra të rëndësishme të trashëgimisë sonë kulturore dhe historike: Parku Arkeologjik Ulpiana dhe Shpella ... Read More »

Ligjëratë nga prindi z.Veton Ejupi

n3

Sot ishte Dita Ndërkombëtare e farmacisë! – dhe për nder të saj prindi i klasës V-2, z.Veton Ejupi ligjëroi për historikun e farmacisë ndër shekuj. Nxënësit morën informacione të shumta për profesionin e farmacistit, historinë e tij ndër shekuj, zbulimet e mëdha të mjekësisë dhe për kontributin e njerëzve të shumtë, të cilët me zbulimet e tyre, ndihmuan njerëzimin për ... Read More »

PAQJA FILLON ME NJË BUZËQESHJE

Sot, më 21 shtator, bota shënon Ditën Ndërkombëtare të Paqes. E shënuam edhe ne! Kjo ditë festohet nga shtatori i vitit 1982, pasi, një vit më parë (1981), ishte vendosur nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara. “Paqja fillon me një buzëqeshje”, do të thoshte Nëna Terezë, mirëpo për t’u arritur e për t’u mbajtur ajo, duhet shumë më ... Read More »

Prezantimi i Projektit Video Sinteza

7

Në Shkollën tonë u mbajt prezantimi i projektit Videosinteza. Ky projekt ka për qëllim promovimin e një qasjeje më atraktive në arsimim. Përmes angazhimit me komunitet, Videosinteza krijon video animacione të cilat shtjellojnë tema të ndryshme për shoqërinë tonë, siç jane: shkenca, teknologjia, mjedisi dhe historia. E veçanta e kësaj platforme është që përmbajtja e videove bazohet në interesat dhe ... Read More »

TA PASTROJMË BOTËN

8

“Ta Pastrojmë Botën” është motoja e 15 shtatorit, Dita Botërore e Pastrimit,  gjatë së cilës rreth 5% e popullsisë së botës do të marrë pjesë në aktivitetin e përbashkët, atë  të pastrimit të mjediseve të ndryshme. Prandaj sot, edhe ne, të gjithë të mobilizuar morëm aksion të pastrojmë mjedisin përreth shkollës sonë. Kjo nuk është hera e parë që realizojmë ... Read More »

15 SHTATORI, DITA NDËRKOMBËTARE E DEMOKRACISË

7

Të rinjtë kanë nevojë t’i kuptojnë  sa më drejt parimet dhe vlerat e demokracisë se janë e ardhmja e vendit, andaj, sot me nxënësit e klasave të 10-ta, gjatë orëve të historisë dhe të edukatës qytetare, për nder të Ditës Ndërkombëtare të Demokracisë, z. Rinor Beka, përfaqësues i Institutit Kombëtar për Demokraci, mbajti një ligjëratë në ambientet e KEC-it (Qendra ... Read More »