Wednesday, 28 October, 2020

Monthly Archives: November 2017

TALENTET E SHKOLLËS NË STUDIO MUZIKORE

7

KUR ZËRI I TYRE RRËQETH… Kemi kënaqësinë të shkruajmë sot për talentet e shkollës sonë në këndim. Gjatë kësaj jave të projekteve, është një grup i nxënësve që po përgatisin koncert bashkë me mësimdhënësen Yllnora Limani-Gashi. Luisa Boshnjaku, Erisa Berisha, Anjeza Sylejmani, Lum Veseli, Nita Shala, Hana Arenliu, Hana Krasniqi, Gresa Isufi, Dea Buleshkaj dhe Redola Marevci falënderojnë kompozitorin Florent ... Read More »

We are all pieces of the same puzzle

m2

Nxënësit e projektit “We are all pieces of the same puzzle”  vizituan “Qendra për Arsim e Kosovës” në kuadër të projektit  EU SIMRAES II. Me këtë rast,  në fokus të veçantë ishte biseda rreth arsimimit të bashkëmoshatarëve të tyre nga komunitetet rom, ashkali dhe egjiptian. Nxënësit po ashtu u interesuan për aktivitetet e projektit që kanë për qëllim anti-diskriminimin, promovimin e ... Read More »

Aktiviteti i lagjes së pandave

4

Në kuadër të temës mujore profesionet, prindja e kasës znj.Blerta Rizvanolli prezantoi para kasës I-1 profesionin e arkitektes. Të gjithë nxënësit patën mundësi te jenë arkitektë të vegjël dhe morën pjesë në dizajnimin e lagjes së pandave, ku secili nxënës kishte shtëpinë e tij në këtë lagje. Nxënësit u argëtuan shume gjatë kësaj kohe dhe mësuan shumë për profesionin e ... Read More »

MËSIMI I BAZUAR NË PROJKETE – PUNË E KËNAQËSI

20

Mësimi i Bazuar në Projekte nisi sot në shkollën tonë dhe do të vazhdojë deri të premten, më 17 nëntor. Nxënësit e klasave të gjashta deri në të dymbëdhjetën janë të ndarë në 12 projekte me tema të ndryshme. Ndërkaq nxënësit e klasave I – V do të fillojnë të mërkurën. Qëllimi i organizimit të gjithë kësaj është që fëmijët, ... Read More »

Prezantim nga prindi i klasës IV-2 për Japoninë – Nippon

2

Informata të shumta dhe të rëndësishme për Japoninë solli në klasën tonë prindi i klasës znj. Ermira Hatipi, e veshur me kimono dhe detaje të tjera të veshjes tradicionale japoneze, të cilat mahnitën nxënësit. Ishulli i Japonisë gjendet në kontinentin e Azisë. Japonezët e quajnë Nippon, që do të thotë Origjina e Diellit, dhe për kryeqytet ka Tokyo-n. Monedha e ... Read More »

Vizitë mësimore në muzeun e Kosovës

10

Nxënësit e klasës VIII-1 dhe VIII-2, orën e Historisë dhe të Gjeografisë, sot e zhvilluan ndryshe nga herët e tjera. Ata bënë një vizitë në Muzeun e Kosovës ku panë nga afër artefakte nga Koha e vjetër të gjetura nga gërmimet arkeologjike në rajone të ndryshme të Kosovës. Po ashtu në oborrin e Muzeut nxënësit panë mbetje të armatimit nga ... Read More »

Vizita e gjyshit në klasë

2

Familja dhe anëtarët e saj janë gjithmonë të mirëseardhur. Prania e tyre në klasë na e zbukuron dhe e pasuron klasën. Kështu gjyshi i shoqes së klasës V/1- Linës, Z. Feti Mehdiu pasuroi klasën me praninë e tij. Nuk ishte thjesht prania e tij që pasuroi klasën, por  fjalët e tij të mëdha për librin, jetën dhe veprimtarinë e tij, ... Read More »

Vizitë në Swiss Education Group

p2

Të ftuar nga Swiss Education Group, Shkolla mori pjesë në Samitin Ndërkombëtar të Kolexheve të mbajtur në Montreux, Zvicër. Shkollat e Swiss Education Group janë kolexhe private në të cilat studiohet dhe praktikohet industria e mikpritjes dhe menaxhimi. Aty patëm rastin ta takojmë edhe të diplomuarin e vitit shkollor 2016/17 në Shkollën tonë, Jon Latifi, i cili këtë vit ka ... Read More »