Thursday, 3 December, 2020

Monthly Archives: November 2017

JA KUSH JANË LEXUESIT MË TË RREGULLT

Gjashtë nxënës janë përzgjedhur si lexuesit më të rregullt të bibliotekës së shkollës sonë. Melosë Tahiri, Anisa Kurshumliu, Rona Hoxha, Dion Zejnullahu, Suela Berisha dhe Barbara Beqiri janë emrat që sot u shpërblyen me nga një dhuratë simbolike nga biblioteka e shkollës. E pasur me libra të zhanreve të ndryshme, me tituj të klasikëve botërorë, por edhe me botimet e ... Read More »

Ekspozita “Rilindja Kombëtare” e hap programin e 28 Nëntorit

Festën e Flamurit Kombëtar dhe Ditën e Shqiptarëve, përveç programit festiv, i cili fillon sot  në orën 11. 00, në Hapësirën Për Shumë Qëllime e hap ekspozita “Rilindja e Kombëtare”, e cila do të jetë e hapur deri në fund të javës, për nxënësit, prindërit e shkollës si dhe për të gjithë admiruesit e artit. Një falënderim të veçantë për nxënësit, me ... Read More »

NJOFTIM

Programi festiv për 28 Nëntorin Mbahet të hënën, më 27. 11. 2017, në Hapësirën për Shumë Qëllime dhe fillon në orën 11. 00 Pikat e programit dhe aktivitetet   11:00 – 11. 10: Pika muzikore   11:15 – 11. 30: Dokumentari i realizuar nga nxënësit për familjen Jashari   11:30 – 12. 00: Pika muzikore   12:00 – 12.30: Koktej ... Read More »

We are all pieces of the same puzzle

Një ndër aktivitetet e javës së projekteve ishte edhe vizita e nxënësve bashkë me mësimdhënësen e Sociologjisë në OJQ “PEN” në Prishtinë, ku nxënësit u informuan më shumë lidhur me misionin, veprimtarinë dhe akivitetet që realizon PEN-i si dhe u informuan për projektet e mëparshm dhe ato aktuale. Koordinatori i PEN me këtë rast tergoi se synimi i PEN-it është të fuqizojë ... Read More »

Video workshop në gjuhën gjermane

Në kuadër të projektit PASCH, nxënësit e Shkollës sonë, së bashku me the Erfindenker realizuan një video workshop në gjuhën gjermane. Ata patën mundësinë të përgatisin skenare të cilat pastaj i jetësuan në skenë. Falenderojmë thë Erfindenker për ndihmën e dhënë në realizimin e projektit. Read More »

Vizitë në “Cacttus Education”

4

Në kuadër të  temës “Arsimimi si kusht i domosdoshëm për jetë dhe orientimi në karrierë-profesion” në lëndët Sociologji dhe Psikologji, nxënësit e klasës XII/2  vizituan shkollën profesionale “Cacttus Education” .  Me këtë rast nxënësit u njoftuan më gjerësisht me veprimtarinë dhe fokusin e kësaj shkolle e cila ka për qëllim përgatitjen e të rinjve për karrierë në teknologji informative dhe ... Read More »

Përfundim entuziast i Javës së Projekteve – COPA-COPA PËRBËJMË MOZAIKUN

20

Java e Mësimit të Bazuar në Projekte u finalizua sot me ekspozitën e hapur dhe me ndarjen e çmimeve për projektet më të arrira. Një mozaik shumëngjyrësh u shndërrua shkolla sot me gjithë punimet e prezantuara. Nëntë projekte ishin në garë, duke pasur mundësinë të prezantojnë punën e bërë përgjatë gjithë javës para drejtoreshës së shkollës, Afrore Lila, para komisionit ... Read More »