Saturday, 23 January, 2021

Monthly Archives: February 2017

Vizitë në Kuvendin e Republikës së Kosovës

IMG_2898

Gjenerata e pavarësisë, klasat e treta, patën nderin të vizitojnë Kuvendin e Republikës së Kosovës. Aty i mirëpriti deputetja znj. Selvije Halimi e cila i informoi nxënësit rreth Kuvendit. Nxënësit ishin mjaft të interesuar rreth zhvillimit të punës ne Kuvend, shtronin pyetje të shumëllojshme të cilave deputetja, znj. Halimi,  nuk hezitonte t’u përgjigjej. Nxënësit e klasave të treta falënderojnë prindin ... Read More »

KËTA NXËNËS I JAPIN SHPIRT VARGUT

IMG_0783

Në festën e shkollës sonë për nder të 17 Shkurtit, Pavarësisë së Kosovës u prezantua me mjaft seriozitet edhe grupi i recituesve. Rona, Anisa, Lisa, Leka, Redoni, Nida, Zoe, Klesa dhe Shendi, që të gjithë i dhanë shpirt vargut, duke e prezantuar atë me logjikë e emocion, ashtu siç vjen natyrshëm arti i interpretimit. Me “Poemin kosovar” të Mitrush Kutelit ... Read More »

Vizitë në Kuvendin e Republikës së Kosovës

k1

Me rastin e vizitës në Kuvendin e Republikës së Kosovës, nxënësit u njohën nga afër me organizimin, punën dhe funksionimin e Kuvendit. Nxënësit me këtë rast mësuan për përbërjen e Kuvendit, komisionet dhe grupet parlamentare, për mënyrën e miratimit të ligjeve dhe monitorimin lidhur me zbatimin e tyre. Po ashtu u diskutua për sistemin parlamentar të qeverisjes, si dhe periudhat ... Read More »

Vizitë në Bibliotekën Kombëtare të Kosovës

3

Nxënësit në kuadër të aktiviteteve, veprimtarive që lidhen me kulturën, librin e bibliotekat, vizituan Bibliotekën Kombëtare të Kosovës. Me këtë rast nxënësit u informuan me historikun e bibliotekës, zhvillimet, aktivitetet, digjitalizimin e bibliotekës, kushtet dhe mundësitë që ofron për lexuesit e saj, vështirësitë me të cilat ballafaqohet, mënyren e financimit.  Biblioteka   ka rëndësi për ngritjen e nivelit të kultures së ... Read More »

Vizitë në Fushë Kosovë, në kuadër të projektit Kosovision Contest

Më datë 15.2.2017, klasat e pesta realizuan një vizitë në Fushë Kosovë. Kjo vizitë hyn në kuadër të projektit Kosovision Contest, si aktivitet i parë i tij. Qëllimi i vizitës ishte dërgimi i këpucëve të grumbulluara nga nxënësit e shkollës për fëmijë dhe familje që kanë nevojë për to. Këta fëmijë gjendeshin në kopshtin e fëmijëve në kuadër të organizatës ... Read More »

Turneu i pavarësisë!

DSC_0411

    Për nder të 9-Vjetorit të Pavarësisë së Kosovës  MBAHET TURNEU I PING-PONGUT  Pikërisht për nder të Pavarësisë së Kosovës, në shkollën tonë u organizua finalja e turnet sportiv në ping-pong. Lojërat janëzhvilluar me disa cikle deri në fund dhe nga çdo klasë pati nga dy finalistë, një vajzë dhe një djalë. Finalja pastaj u zhvillua nëkuadër të gjeneratës dhe kështu mësimdhënësit e Departamentit të Shkathtësive ndanë medaljet për kampionët duke përmbyllur me sukses këtë aktivitet.  Read More »

Festa e nxënësve të Shkollës “Mileniumi i Trtetë” për nder të 9-Vjetorit të Pavarësisë së Kosovës e mbajtur në Sallën e Kuqe, në Pallatin e Rinisë dhe Sporteve në Prishtinë

20170216_135728

Në përvjetorë të tillë historikë, në këtë ditë feste, ndjesitë rriten, e kur ato bashkohen me vepra të mira, kurorëzojnë sukseset dhe synimin tonë të përbashkët, për një të ardhme më të mirë. Të gjithë atyre që sakrifikuan gjithçka për këto ditë të bardha që ne i jetojmë sot,  u jemi përgjithnjë mirënjohës. Ju urojmë 9-Vjetorin e Pavarësisë së Kosovës! ... Read More »

“Rilindja Kombëtare” rikthehet fuqishëm në orët e historisë

IMG_6323

Këto ditë orët e historisë në shkollën tonë, konkretisht në klasat e X-ta ishin me përmbajte nga periudha e Rilindjes Kombëtare Shqiptare. Arsimtarja ka ndarë tema të seminareve në grupe, të cilat nxënësit i kanë dorëzuar në word, ndërkaq i kanë prezantuar përmes Power Point-it. Gjithashtu, nxënësit kanë përgatitur edhe hamera, me informacione për ngjarje dhe emrat e përfaqësuesve të kësaj periudhe duke theksuar gjithnjë temën kryesore të saj, dashurinë për atdheun e popullin, evokimin e sëkaluarës historike dhe luftën për çlirimin kombëtar. Këto orë, përveç karakterit mësimor, kanë marrë edhe peshë tjetër, pasi në to janë përfshirë forma të ndryshme të punës, si ... Read More »

Vizitë ne bankën NLB

IMG_2806

Të njihemi nga afër me profesionin e ekonomistit. Në kuadër të temave modulare nxënësit e klasave të treta patën rastin të vizitojnë bankën NLB. Gjatë vizitës nxënësit u njohën nga afër me ambientin e bankës, me zyret dhe punën që zhvillohet aty. Për informacionet u përkujdesën punonjësit e bankës dhe veçanërisht prindi i klasës znj.Njomza Krasniqi. Nxënësit ishin mjaft kurreshtarë ... Read More »