Friday, 14 August, 2020

Daily Archives: October 18, 2016

Përgatitim sallatë frutash së bashku

IMG_9295

Në kuadër të aktiviteteve të ndryshme që organizohen në shkollën tonë, nxënësit e klasës III-1 së bashku me prindin Vlora Mehmedi përgatitën një sallatë të shijshme, me përbërës fruta të ndryshëm. Nxënësit e klasës III-1 falënderojnë prindin Vlora Mehmedi për kënaqësinë që solli me përgatitjen e sallatës. Read More »

Vizitë në bazën e KFOR-it  në Prishtinë

IMG_0326

Klasa III-2 realizoi vizitë me karakter mësimor në bazën e forcave të KFOR –it në Prishtinë. Vizita ishte e ndërlidhur me projektet  modulare “Jemi miq me të gjithë”. Vizita u realizua me ndihmën e znj. Ermira Hatipi, prind i klasës. Në bazën e KFOR-it nxënësit panë një simulim te zjarrfikësve, mënyrën se si shpëtohet një njeri i mbetur në zjarr ... Read More »

Bota televizive në klasën tonë

f12

Në klasën tonë,  IV/2, në kuadër të bashkëpunimit me prindër për projektet modulare kësaj here ishin prezentë prindërit e nxënësit dhe shokut tonë të klasës Yllit, znj. Lindita Azizi dhe z. Bashkim Rudari, të cilët na shpalosën shumë informacione për  punën në Radio Televizionin e Kosovës, institucionin në të cilin zhvillojnë profesionet e tyre. Nëna e Yllit, znj. Lindita, na ... Read More »

Këshilla me vlerë nga mjeku i syve, dr. Afrim Shabani

IMG_5054

Përdorimi i tepruar i teknologjisë  dëmton sytë Argëtimi përmes pajisjeve kompjuterike, telefonave dhe televizionit është një trend i përfaqësuar në masë edhe nga fëmijët shqiptarë. Madje në pjesën dërmuese të rasteve vetë prindërit janë ata, që përmbushin tekat e fëmijëve të tyre, duke i lejuar që të qëndrojnë me orë të tepruara para lojërave kompjuterike apo stacioneve televizive, pa menduar ... Read More »