Saturday, 23 January, 2021

Monthly Archives: March 2016

Projekti “Çmimi Akademik i Meritave” ka për qëllim zhvillimin e njohurive të nxënësve për Vendin e Meritave

13-DSC_0562

Njohin hapat e punës për Çmimin e Meritës dhe Çmimin Nobel.  Nxënësi mëson dhe  dallon për  emërtimet e Çmimeve të Meritës. Mësojnë për Çmimin Nobel ,  mirënjohje që ju ndahet nga Shoqëria Nobel, shkencëtarëve dhe personave që kontribojnë në shkencë dhe zhvillimin kulturor  të njerzimit. Nxënësi sintetizon ide dhe fakte  për fillimin  e ndarjes për Çmimin Oskar, si shenjë e nderimit për arritje ... Read More »

Vizitë në zyrën gjinore të UNDP-së

5-IMG_3757

Në kuadër të javës së projekteve, nxënësit bartës të projektit me temë “Gender!!!”, vizituan Zyrën Gjinore në UNDP, ku u njohën nga afër me punën e kësaj zyre. Nxënësit përmes pyetjeve dhe diskutimeve shprehën shqetësimin e tyre në lidhje me trajtimin e kësaj çështje në vendin tonë. Read More »

Njoftim

Njoftim

Të nderuar prindër, Ju njoftojmë se nesër, më 1.04.2016 nxënësit e shkollës tonë do të lirohen nga mësimi sipas këtij orari: Klasat I – V – ora 13.30. Klasat VI – XII – Ora 12.30 Mësimi rifillon të martën, më 12.04.2016, pas pushimit pranveror dhe festës së Kushtetutës. Read More »

Angazhim, motivim dhe koncentrim maksimal i nxënësve

4-12782441_10207233111523726_1027269284_n

Në vlugun e mbajtjes së testeve për Vlerësimin e Jashtëm Organizimi dhe mobilizimi i stafit udhëheqës të shkollës dhe bashkëpunimi e  koordinimi  i mirë me mësimdhënësit administrues nëpër klasa, ku po mbahen testet për vlerësim të Jashtëm po dëshmon seriozitetin dhe përkushtimin e shkollës për të pasur dhe pasqyruar treguesit e rezultateve të arritjes së nxënësve. Përveç kësaj, qëllimi i ... Read More »

Bashkë me 21 mars, në Ditën Botërore të fëmijëve të prekur me Sindrom Down

3-IMG_0326

Në ditën e parë të pranverës, me lajmëtarët e saj zogjtë, lulet, e freskinë dhe në sheshin e bukur të Prishtinës nxënësit e klasave të pesta të shkollës Mileniumi i Tretë ishin bashkë me fëmijët e prekur me Sindrom Down, të cilët shënuan aktivitetin e radhës të projektit Kosovision. Të buzëqeshur, me njërën dorë të shtrënguar, me dorën tjetër balonën ... Read More »

TED talks – ideas worth spreading

05-IMG_0212

Ted është një platformë online për prezantimin e ideve. Ted çdo ditë shpërndanë mijëra ide përmes prezantimeve me tema të ndryshme, duke filluar nga shkenca e deri te çështjet e bizneseve të ndryshme. Nxënësit e shkollës Mileniumi i Tretë krijuan Ted konferencën në klasë. Niveli Advanced i gjimnazit dhe Post Advanced (klasa e tetë dhe nëntë) prezantuan tema të ndyshme. Disa nga temat ... Read More »

Njoftim

allasdasd

Aktiviteti i radhës i klasave të pesta në kuadër të Kosovisionit Ju njoftojmë se me datë 15.03.2016 në kuadër të Projektit “Kosovision Contest” do të realizohet aktivitet humanitar në përkrahje të fëmijëve me sindromën Down. Kosovision Contest është projekt arsimor, ku fëmijët e klasave të pesta nga të gjitha shkollat e Kosovës paraqiten për konkurim me pano-hamer se si e ... Read More »

Takim me një mësuese veterane

Me rastin e 7 Marsit, Ditës së Mësuesit, nxënësit e klubit “Debat dhe argëtim”, gjatë orëve të klubit, zhvilluan një bisedë të ngrohtë me veteranen e arsimit Zonjën Afiete Bashota. Pyetjet interesante dhe të sinqerta të nxënësve rreth përvojës së saj si mësuese shpesh e përlotën mësuesen veterane dhe zgjuan tek ajo kujtimet e bukura dhe të paharrueshme si mësuese. Read More »

Hippo Competition

Sot në shkollën tonë u mbajt raundi i parë i garave ndërkombëtare të gjuhës angleze – Hippo Competition për pesë nivele të gjuhës angleze. Ky është edicioni i katërt i këtyre garave, ndërsa Kosova është pjesëmarrëse për herë të parë. Shumë suksese nxënësve pjesëmarrës në gara! Read More »

Realizimi i projektit të Kosovisionit me moton “Më përkrah sot, që nesër të jem i pavarur”

Fitore_1

Nxënësit e klasave të pesta në kuadër të projektit të Kosovisionit në bashkëpunim me qendrën “Down Sindrome Kosova” përmbyllën aktivitetin e parë  “Pikturojmë së bashku”  me një program argëtues. Qëllimi i projektit është që të ndihmohen fëmijët e qendrës DSK me përfshirjen e tyre në aktivitete të përbashkëta dhe furnizim me materiale didaktike. Përveç shkollës dhe KEC-t përkrahës të projektit ... Read More »