Saturday, 23 January, 2021

Monthly Archives: February 2016

Mileniumi i Tretë radhitet në dhjetëshen më të mirë në GPJ

Në programin e Global Partners Junior me seli në New York marrin pjesë mijëra nxënës nga e gjithë bota. Edhe shkolla jonë këtë vit për herë të parë është pjesëmarrëse me 14 nxënës. Që nga fillimi i programit në shtator, nxënësit e shkollës sonë kanë treguar sukses të madh. Njëri nga sukseset është edhe ai i Vlera Shehut, nxënëse e ... Read More »

Nxënësit, të pandalshëm në testin e ECDL-it

IMG_6928

Përveç që po e dëshmon veten si qendër e licencuar testuese e Programit ECDL, shkolla “Mileniumi i Tretë”, tashmë po prezanton suksese të larta me nxënësit pjesëmarrës  në këtë program të rëndësishëm. Të gjithë nxënësit e klasave të nënta, të cilët iu nënshtruan testit në modulin Bazat e TIK-ut, kanë kaluar me sukses dhe kanë korrur rezultate mjaft të larta. ... Read More »

Turneu ”Dita e Pavarësisë’’

edona_2

Të enjten, në “Kolegjin Universi” në Bardhosh të Prishtinës, u zhvillua turneu tradicional ‘Dita e Pavarësisë’, që i kushtohet 8-vjetorit të pavarësisë së Kosovës. Në konkurrencën e shkollave të mesme shkolla jonë “Mileniumi I Tretë” zuri vendin e tretë. Read More »

Ekspozitë me punime për trashëgiminë kulturore

DSC_8076

Nxënësit e talentuar në Artin Figurativ janë protagonistë të vazhdueshëm të  festave të shkollës dhe festave kombëtare e ndërkombëtare. Edhe këtë herë, dora e artë e tyre me përkrahjen e arsimtares, paraqiti në mënyrën më origjinale punime me motive nga trashëgimia kulturore shqiptare. Në punimet e ekspozuara në muralin e shkollës sonë u pasqyrua kreativiteti dhe dashuria, jo vetëm për ... Read More »

Gëzuar Ditën e Pavarësisë!

cover

Të nderuar prinder te shkollës “Mileniumi i Tretë” Ju informojmë se nesër me 17 Shkurt, për nder të Ditës së Pavarësisë së Republikës së Kosovës nuk do te punohet.  Përfitojmë nga rasti që të gjithë qytetarëve t’ju urojmë Festën e Pavarësisë. Read More »

Gara finale e turneut në pingpong

DSC_8066

Frymë feste pati edhe në turneun e pingpongut përmes frymës sportive dhe garave të zhvilluara për të gjitha gjeneratat. Nxënësit sportistë të talentuar në pingpong me ndihmën e arsimtarëve të Edukatës Fizike pas kualifikimeve fillimisht nëpër klasa, sot zhvilluan garën finale. Pas lojërave të shumta të shumta të zhvilluara, frymës garuese dhe rivalitetit dhe të përcjella  me interesim të madh ... Read More »

Music Workshop

20160216_133139

Me rastin e 8-vjetorit të Pavarisë së Kosovës u organizua ‘music workshop’ me instrumentistët e shkollës “Mileniumi i Tretë”. Nxënësit performuan pjesë të ndryshme muzikore me instrumentet e tyre. Mësimdhënësja e lëndës edukatë muzikore i ftoi të gjithë nxënësit, të cilët ndjekin mësime shtesë për instrumente e tyre të preferuara, nga klasa e tretë deri në klasën e pestë që ... Read More »

14 grupe, 14 shtete, 1 ekspozitë

IMG_0357

Të premten, më 12.2.2016, në shkollën tonë u mbajt ekspozita në kuadër të Departamentit të Gjuhëve të Huaja, përkatësisht lëndës së gjuhës angleze.  Gjatë kësaj ekspozite u paraqit puna e 14 grupeve të gjuhës angleze ku secili grup prezantoi nga një shtet anglishtfolës. Nxënësit brenda grupeve të tyre dhe gjatë orëve të gjuhës angleze patën rastin të hulumtojnë në internet, ... Read More »

Lindon Krasniqi ndër rekordmenët në testin ndërkombëtar TOEFL

lindon2

Lindon Krasniqi (1999), nxënës i klasës së njëmbëdhjetë në Shkollën Tonë, këto ditë u sprovua në testin ndërkombëtar të gjuhës angleze TOEFL dhe nga 120 pikë gjithsej sa ka ky test, ai rezultoi me 118 pikë. Sipas mësimdhënësit të kursit TOEFL në shkollë, z. Edmond Ramadani, Lindoni jo vetëm që theu rekordin e shkollës, por edhe është ndër rekordet e ... Read More »

Komunikacioni – Shenjat rrugore

IMG_2840

Kur ne udhëtojmë, në rrugë shohim shenja të ndryshme të cilat na udhëzojnë të jemi të kujdesshëm. Këto shenja gjithashtu u ndihmojnë udhëtarëve të vozisin më të sigurtë në rrugë. Për llojet e shenjave, për rregullat, për policët dhe për semaforin u foli z. Ylber Makolli vogëlushëve të klasave të dyta. Nxënësit patën rastin të dëgjojnë një ligjeratë mjaft frytëdhënëse  ... Read More »