Thursday, 21 January, 2021

Monthly Archives: December 2015

Projekti i teatrit dhe multimedias

Në kuadër të aktiviteteve të përkrahura nga projekti PASCH i Institutit Goethe, 24 nxënës të shkollës tonë patën rastin të marrin pjesë në një projekt që ka të bëjë me teatrin dhe multimedian. Nxënësit, të udhëhequr nga dy eksperte  të teatrit dhe multimedias nga Gjermania, krijuan një dramë 45 minuteshe e cila rezultoi me një performancë në teatrin “Oda” në ... Read More »

Njoftim

Njoftim

Të nderuar nxënës dhe prindër, Ju informojmë se për shkak të kërkim lejeve të shumëta për vazhdimin e pushimit me arsye udhëtimesh, më 8 janar 2016, ditë e premte, nuk do të mbahet mësim. Shkolla ka vandosur që këtë ditë t’ia kushtojë një trajnimi të rëndësishëm të stafit në kuadër të zhvillimit profesional, i cili zgjat rreth dy muaj. Shpresojmë ... Read More »

Creative Writing Wall

h1

Gjatë muajit dhjetor, nxënësit e M3, në orët e gjuhës angleze janë marrë me shkrime kreative. Punimet e tyre janë ekspozuar në murin e titulluar “Creative Writing”. Read More »

“Mileniumi i Tretë” ndihmon!

l4

Me aktivitetin e radhës shkolla jo publike “Mileniumi i Tretë” tani është   njëri  nga partnerët kryesor të Projektit Maat. “Mileniumi i Tretë” kultivon ndjenjën e humanitetit  në vazhdimësi  tek  nxënësit. Për këtë sukses u  jemi mirënjohës të gjithë fëmijëve e në veçanti prindërve të tyre për bashkëpunim dhe gatishmëri në të gjitha aktivitetet humanitare të realizuara brenda këtij viti dhe ... Read More »

Kampionia botërore në xhudo, Majlinda Kelmendi vizitoi sot shkollën “Mileniumi i Tretë”

IMG_7838

Kampionia e botës në xhudo, Majlinda Kelmendi, ishte për një vizitë diskutimi në Shkollën Jopublike “Mileniumi i Tretë. Ajo u takua me nxënës  të Ciklit të Ulët,  para të cilëve rrëfeu çdo gjë që lidhej me të arriturat e saj në xhudo. Nxënësit, të motivuar nga suksesi i Majlindës, nuk reshten së pyeturi lidhur me aktivitetin e saj që nga ... Read More »

Pema e dëshirave të nxënësve për Vitin e Ri

PM4

Dëshirat janë pjesë e pandashme e vullnetit dhe e jetës sonë. Ato mund të bëhen të vërteta, nëse punojmë për t’i realizuar. Dhe, koha më e mirë për t’i shprehur dëshirat tona është pragu i Vitit të Ri, kur ne reflektojmë për sukseset e arritura dhe përjetimet në vitin, që tashmë po përfundon. Simbolikisht, që nga klasa e parë deri ... Read More »

Performancë kreative në teatrin : ,,Oda’’ nga nxënësit e klubit : ,,Mjedisi pa pengesa’’

IMG_7759 (1)

Më 11 dhjetor  2014,nxënësit e klasave te gjashta  përformuan ne teatër. Mrekulli  ishte me  nxënësit  e shkollës  tonë, të cilët në formë të shfaqjes  në   role te ndryshme prezantuan  punën e mrekullueshme që bënë ne  gjysmëvjetorin e parë . Gjejmë rastin të falënderojmë teatrin ,,Oda’’për shfaqjen e realizuar ne teatër. Kjo punë  u realizua gjate orëve te  mësimit ne klubin ... Read More »

Humanizmi-Vlerat njerëzore

IMG_0104

Të jesh human do të thotë të mbash qëndrim njerëzor e fisnik dhe të tregosh dashuri të thellë ndaj të gjithë njerëzve pa dallime. Nuk ka gjë më të bukur se të kesh zemër të gjerë dhe të madhe, e cila i zë të gjithë. Një zemër e tillë, kudo që të ndodhet mendon si t’u falë gëzim dhe lumturi ... Read More »