Friday, 22 January, 2021

Monthly Archives: June 2015

Gjenerata e katërt rrugëton sukseseve

Për nxënësit maturantë të gjeneratës së katërt dita e graduimit ishte një ditë e veçantë, që do të mbetet gjatë në memoaret e jetës së tyre. Kështu e thanë edhe vetë ata pas festës së organizuar në ambientin e Hotelit Emerald. Prindërit dhe familjarët e maturantëve u falën uratën e jetës. Por, jo vetëm ata. Ishin edhe mysafirë të ftuar, ... Read More »

Pastërtia, gjysma e shëndetit

pas3

Në kuadër të temës mujore Shëndeti, infermierja e shkollës znj. Fixhirije Shehu mbajti një ligjëratë për nxënësit e klasave të dyta. Ajo me shumë përkushtim u foli nxënësve për mbajtjen e higjienës personale si dhe kujdesin që duhet të kemi ndaj ushqimit, që e konsumojmë çdo ditë e posaçërisht gjatë ditëve të nxehta të verës. Ligjërata u bë edhe më ... Read More »

Nxënësit përgatisin shfaqje me kukulla

Untitled

Gjithçka nisi gjatë Javës së Projekteve, kohë kur për një javë rresht një grup nxënësish të klasave IV-V punuan shfaqje me kukulla. Meqë doli një punë shumë e këndshme, arsimtarja e Artit figurativ, Mirlinda Ramadani vazhdoi këtë punë, duke përsosur këto shfaqje, sa i përket tekstit, roleve dhe skenës. Tashmë katër shfaqje janë të përfunduara dhe mund t’i gjeni të ... Read More »

Mirënjohje dhe shpërblime në fushën e Artit Figurativ

cd3

Tashmë garat në fusha të ndryshme janë bërë të natyrshme për nxënësit tanë dhe ata po dëshmojnë frymë kulture, pune dhe suksesi. Edhe në garën e organizuar më 30 maj, në shkollën e Artit dhe Muzikës Misbah & friends, nxënësit tanë u dalluan dhe të nesërmen më 31 maj morën shpërblimet në Shkollën Model. Për vendin e dytë, nxënësja Finesa ... Read More »

Mësueset entuziaste ribotojnë librin e shumëzim – pjesëtimit, të hartuar nga aplikimi i teknikave të ndryshme në klasë

matematika.final_page1_image1

Se në shkollën “Mileniumi i Tretë” mësimdhënësit zhvillohen vazhdimisht më së miri flet libri të cilin e keni përpara e që u botua si rrjedhojë e zhvillimit professional me bazë në shkollë, me iniciativën e mësueseve: Lirika, Miranda & Shqiponja.                        “Shumëzimi e pjesëtimi mund të jenë shumë motivues në nxënien e matematikës, nëse aplikohen së bashku, – thonë këto ... Read More »