Thursday, 3 December, 2020

Monthly Archives: May 2015

Festa e Abetares

IMG_0230

Pothuajse një vit shkollor kaloi për më të vegjlit e shkollës duke mësuar shkronjat e alfabetit. Ata, përfundimisht i mësuan të gjitha shkronjat e gjuhës së bukur shqipe. Tashmë shkronjat e mësuara, të dorës e të shtypit, i përdorin për të lexuar e shkruar me kënaqësi. Për të treguar rëndësinë e përfundimit të shkronjave dhe fillimit të një rrugëtimi të ... Read More »

Lajmërim

Lajmërohen  nxënësit dhe prindërit e nxënësve të shkollës ”Mileniumi i Tretë”, se për nder të 1 Qershorit –Ditës së Shkollës “Mileniumi i Tretë” të hënën më 1 Qershor nuk do të punohet . Drejtoria e Shkollës ju uron këtë festë.   Read More »

JA FITUESIT PËR FOTOGRAFINË MË TË MIRË!

Dakol Hadri

Tre fotografët më të mirë të shkollës “Mileniumi i Tretë” janë: Dakol Hadri – Vendi i parë, Dea Buleshkaj – Vendi i dytë dhe Gentiana Hoxha – Vendi i tretë. Fotografitë më të mira u përzgjodhën nga fotografi i njohur shqiptar, Afrim Spahiu. Nga 79 foto konkurruese, i nderuari Spahiu përzgjodhi dhjetë më të mirat, duke veçuar pastaj treshen finaliste. ... Read More »

Mësojmë , kujdesemi, respektojmë rregullat në komunikacionin

17

Kur ecim në rrugë, duhet të kemi kujdes që të shmangim aksidentet e mundshme, sepse mund të pësojmë lëndime të rënda trupore dhe ta rrezikojmë edhe jetën. Pranda,j, ne, si fëmijë dhe nxënës të vegjël duhet të kemi më shumë informacione për rregullat dhe shenjat e komunikacionit, të cilat janë të vendosura në rrugë. Përveç mësimit që kemi marrë nga ... Read More »

Gara e germëzimit (Spelling Bee)

DSC_0165

Në shkollën tonë, tash e sa vite është bërë traditë të mbahet Gara e Germëzimit apo në gjuhën angleze ‘Spelling Bee’. Kjo garë organizohet nga departamenti i gjuhëve të huaja, në lëndën e gjuhës angleze. Gara u organizua për nxënësit e klasave 3-11, të cilët fillimisht garuan në klasat e tyre gjatë orëve të gjuhës angleze për të marr pjesë ... Read More »

Këshilla të dobishme për trup të shëndoshë

five1

Fëmijët rriten, edukohen dhe mësojnë shumë gjëra në jetë. Ata mësojnë edhe për shëndetin dhe mënyrën se si duhet të kenë shëndet të mirë dhe trup të shëndoshë. Nxënësit e klasave të treta mësuan edhe më shumë duke vizituar qendrën e fitnesit Fivestar. Këtë vizitë e mundësuan prindërit e nxënësve të shkollës sonë, Shqipe dhe Fiton Peja. Fëmijët dëgjuan dhe ... Read More »

Vrapimi i Pranverës

Krosi1

Dita e premte e 8 majit ishte zgjedhur për të matur qëndrueshmërinë dhe shpejtësinë e më të mirit në krosin pranveror të mbajtur në Gërmi dhe të organizuar nga mësimdhënësit e Edukatës Fizike në kuadër të Departamentit të Shkathtësive. Nxënësit nga klasa e IV deri në klasën e XII, ishin përgatitur me pajisje sportive për të qenë pjesë e kësaj ... Read More »

SHKOLLA JOPUBLIKE “MILENIUMI TRETË” DHURON BURSA TË PLOTA SHKOLLIMI PËR NXËNËSIT ME INTELEGJENCË TË JASHTËZAKONSHME, TË IDENTIFIKUAR DHE PËRKRAHUR NGA PROJEKTI ATOMI

foto 2

Katër fëmijë me inteligjencë të jashtëzakonshme, të identifikuar dhe të përkrahur nga Projekti Atomi, do të mund të fillojnë shkollimin e tyre në Shkollën “Mileniumi i Tretë” Drejtoresha e Shkollës Mileniumi i Tretë, Znj Afrore Lila, njoftoi sot se Shkolla “Mileniumi i Tretë” ofron 4 bursa të plota shkollimi për katër fëmijë me inteligjencë të jashtëzakonshme, ndryshe të njohur edhe ... Read More »