Thursday, 3 December, 2020

Monthly Archives: December 2014

Program festiv në shkollën “Mileniumi i Tretë”

intro

Sot në shkollën “Mileniumi i Tretë” u mbajt program festiv. Fëmijët na kënaqën jashtëzakonisht me performancat e tyre artistike. Ata performuan para prindërve, mësimdhënësve dhe bashkëmoshatarëve shkollorë. Pas fjalës përshëndetëse të Gresës së dashur, folëse, filloi shfaqja e talentëve një nga një. Zërat e vogëlushëve tanë kumbuan si magji me këngë të bukur për dimrin. Më pas një grup i ... Read More »

Programi “Trupi ynë”

2

Nxënësit e klasave të treta, mbajtën programin“ Trupi ynë” si rezultat i projekteve modulare. Fëmijët në këtë program dramatizuan për pjesët e trupit. Në fund prindërit që ishin pjesëmarrës u argëtuan me dy pika muzikore.     Read More »

Nxënësit e shkollës sonë aktivë edhe në sport

S2

Gjatë këtij gjysmëvjetori nxënësit e shkollës “Mileniumi i Tretë” ishin aktivë edhe aktivitetet sportive te organizuara jashtë shkollës. Ekipi i basketbollit mori pjesë në turneun e organizuar nga Prishtina High School. Ekipi i futbollit ishte pjesëmarrës në turneun e organizuar nga kolegji “Universum” per nder të Festës së Flamurit dhe në turneun e organizuar nga shkolla “Britanica”. Këto lojëra u ... Read More »

Dhuratat për nxënësit me nevoja të veçanta

1003065_676409482479007_5959031898135121928_n

Në kuadër të aktiviteteve të dhjetorit, dje u bë shpërndarja e dhuratave dhe mjeteve didaktike nxënësve me nevoja të veçanta në shkollën “Kongresi i Manastirit”, Gllamnik, Podujevë, nga nxënësit e Mileniumit të Tretë. Fëmijët u entuziazmuan nga dhuratat që morën dhe gjithashtu nga prezenca e babadimrit që e bëri edhe më tërheqës rastin. Falënderime dhe mikpritje kishim edhe nga menaxhmenti ... Read More »

Në përgatitje të programit festiv

t6

Nxënësit e shkollës “Mileniumi i Tretë” janë duke përgatitur një program festiv. Hapësirat e shkollës sonë gumëzhinin sot nga zërat e fëmijëve, të cilët dukeshin shumë entuziastë. Kush aktronte, kush luante me kitarë, kush recitonte…Një gjë vërehej në fytyrat e tyre të qeshura: gëzimi për sukseset e arritura në shkollë dhe për ardhjen e Vitit të Ri. Programi do të ... Read More »

Dordoleci

dordoleci7

Nxënësit e klasëve të dyta po vazhdojnë me aktivitetet për Vitin e Ri. Të premten, ata punuan dordolecin me material reciklues.   Read More »

Vizitë në “UNICEF Innovation Lab Kosovo” dhe “Innovation Center Kosovo”

Mil3 I&C Class visiting ICK (1)

Në kuadër të klasës “Creativity and Innovation” nxënësit e shkollës “Mileniumi i Tretë” patën rastin të vizitojnë dy organizata joqeveritare të cilat promovojnë dhe kultivojnë inovacionin dhe idetë kreative të rinisë kosovare. “UNICEF Innovation Lab Kosovo” dhe “Innovation Center Kosovo” prezentuan punën e tyre dhe projektet të cilat kanë për qëllim përkrahjen e të rinjve në implementimin e zgjidhjeve kreative ... Read More »

Vizitë në Fakultetin e Shkencave Mjekësore, Rezonanca

r4

Në kuadër të projekteve modulare nxënësit e klasave të treta janë duke punuar në temën “ Ta njohim trupin tonë” .  Që të informohen edhe më shumë rreth kësaj teme, fëmijët sot vizituan Fakultetin e Shkencave Mjekë sore “ Rezonanca”. Fëmijët patën rastin  t’i shohin dhe të informohen më detajisht për pjesët e trupit nga profesorët që ligjërojnë këto lëndë. ... Read More »

Kontrolli shëndetësor vullnetar dhe i pakursyer

Duke pasur parasysh rëndësinë e shëndetit të nxënësve të shkollës sonë, menaxhmenti i shkollës përveç angazhimit të vazhdueshëm në fushën e infermierisë me infermieren e angazhuar nga shkolla, znj, Fexhrie Shehu, çdo vit organizon kontrollin sistematik të nxënësve, me qëllim të përcjelljes sa më të mirë të shëndetit të fëmijëve. Kjo përkujdesje dhe këto këshilla lidhen me parimet e humanitetit, ... Read More »