Thursday, 6 August, 2020

Punime të nxënësve

Identifikimi i web faqeve të sigurta në Internet

0

Mbrojta e fëmijëve nga rreziqet potenciale në internet është një nga sfidat më të mëdha jo vetëm për nxënësit por edhe për të gjithë njerëzit në mbarë botën. Përmes këtij punimi nxënësit e klasës së njëmbëdhjetë na treguan për: Llojet e web faqeve. Këshilla se si ti identifikojmë web faqet e sigurta? Këshilla se si të lundrojmë sigurt në Internet. ... Read More »

Klubi  i  mundësive  për rekreacion ,kreativitet,krijim,ndërtim

Gjatë punës në Klubin e mundësive, nxënësit reagonin ndaj njëri-tjetrit ,por reagimet e tyre zhvilluan  shumë elemente    kreative të besueshme dhe të pëlqyeshme për të gjithë   nxënësit ,pjesëmarrës në këtë  klub. Talentin e tyre e shprehën  me produkte finale  të ndryshme . Viona Reçica e përmbylli punën e saj me poezi dhe ese të shkruara në  dy gjuhë. Ajo e ka ... Read More »

MESAZH PAS MESAZHIT

2-2

Pas prezantimit te projektit nxënësja Barbara  Beqiri  thekson se :Shkrimi dhe leximi janë Betim për një Edukim Jetik. Shkrimi dhe leximi për mua janë betim. Që prej lashtësisë e deri me sot ,ideja është se letërsia i shërben njeriut ,dominon për  klasiket ,falë aftësisë imituese ,letërsia i  ofron komunitetit te lexuesve e dëgjuesve pasqyra te gjendjes njerëzore me funksion instruktues. ... Read More »

Mësojmë duke mësuar

Në të gjitha orët e lëndës së Gjuhës shqipe dhe Letërsisë, nëpër të cilat kaloi dhe la gjurmë mendimi krijues i nxënësve me një intencë sprovuese në mënyrën e shprehjes nëpër esetë e tyre letrare, duke futur në shkrim imazhe të ndryshme që prekin në kujtesën e tyre. Këto shkrime letrare, ne i shfaqëm si pjesë e kurorëzimit të mundit ... Read More »

Puna e nxënësve në lëndën e fizikës

Nxënësit demonstrojnë shndërrimin e energjisë diellore në forma tjera të energjisë përmes paneleve diellore me module organike të cilat janë gjenerata e fundit dhe punojnë si bimët në natyrë me anë të fotosintezës”. Këto mjete janë dhuratë nga Feim Islami (www.g2e.ch) dhe Kompania Solar Green Energy (http://sge-ks.com/ dhe https://www.facebook.com/SGE.solar.green.energy), të cilët I falënderojmë përzemërsisht.” Read More »

14 grupe, 14 shtete, 1 ekspozitë

IMG_0357

Të premten, më 12.2.2016, në shkollën tonë u mbajt ekspozita në kuadër të Departamentit të Gjuhëve të Huaja, përkatësisht lëndës së gjuhës angleze.  Gjatë kësaj ekspozite u paraqit puna e 14 grupeve të gjuhës angleze ku secili grup prezantoi nga një shtet anglishtfolës. Nxënësit brenda grupeve të tyre dhe gjatë orëve të gjuhës angleze patën rastin të hulumtojnë në internet, ... Read More »

Skënderbeu hero kombëtar

IMG_3294

Me rastin e 548 vjetorit të vdekjes së heroit tonë kombëtar Gjergj Kastrioti-Skenderbeu, nxënësit e klasave të 7-ta, gjatë orës së Historisë kanë prezantur punime të ndryshme në power point, hamera dhe ese në nderim të jetës dhe veprës së këtij heroi.   Read More »

Performancë kreative në teatrin : ,,Oda’’ nga nxënësit e klubit : ,,Mjedisi pa pengesa’’

IMG_7759 (1)

Më 11 dhjetor  2014,nxënësit e klasave te gjashta  përformuan ne teatër. Mrekulli  ishte me  nxënësit  e shkollës  tonë, të cilët në formë të shfaqjes  në   role te ndryshme prezantuan  punën e mrekullueshme që bënë ne  gjysmëvjetorin e parë . Gjejmë rastin të falënderojmë teatrin ,,Oda’’për shfaqjen e realizuar ne teatër. Kjo punë  u realizua gjate orëve te  mësimit ne klubin ... Read More »

Kartolinat për festat e fundvitit

IMG_0839

Pasi që festat e fundvitit po afrohen, mënyra më e mirë për të shprehur dëshira dhe urime janë kartolinat. Prandaj nxënësit e klasës II-2 së bashku me prinden e klasës Znj. Shqipe Hebibi- Coupet , sot punuan kartolina të llojeve të ndryshme. Znj. Shqipe i solli të gjitha materialet e duhura për ndërtimin e kartolinave, si dhe i udhëzoi dhe ... Read More »