Friday, 22 January, 2021

Lajmet

“Mileniumi i Tretë” me teknologji të avancuar

Në shkollën “Mileniumi i Tretë” është mbajtur trajnimi i mësimdhënësve për përdorimin e tabelave të mençura/smartboards, të cilat janë vendosur në klasa për funksionim sa më të mirë dhe atraktiv të procesit mësimor. Tabelat përmirësojnë përvojën e të nxënit dhe u sigurojnë nxënësve njohuri të pasura mësimore duke projektuar elemente vizuale. Tashmë ato janë vënë në funksion të plotë dhe ... Read More »

Shkolla “Mileniumi i Tretë” fillon edhe me aktivitetet për ngritjen e vetëbesimit dhe vetëvlerësimit te nxënësit

Një ndjenjë e denjësisë dhe besimit tek vetja siguron vullnetin për të mbijetuar, dëshirën për të krijuar, aftësinë për të mësuar dhe guximin për të arritur dhe për t’u lidhur me të tjerët. Shkathtësia më e madhe të cilën ne duhet vazhdimisht t’a zhvillojmë tek fëmijët është aftësia për t’a kuptuar veten e tyre, komunitetin dhe botën përreth me një ... Read More »

Ministri Ramë Likaj vizitoi shkollën “Mileniumi i Tretë”

Ministri i Arsimit dhe Shkencës, Ramë Likaj, ka vizituar sot shkollën “Mileniumi i Tretë” ku është pritur nga drejtori ekzekutiv i Qendrës për Arsim të Kosovës-KEC Dukagjin Pupovci dhe drejtoresha e shkollës Afrore Lila me bashkëpunëtorë. Ministri Likaj është njoftuar nga afër me përgatitjet paraprake dhe zhvillimin e aktiviteteve mësimore në kohë pandemie, me ç ’rast po zbatohen rekomandimet e ... Read More »

Dita e parë e shkollës – 2020/21

Pas një sërë përgatitjesh, me 7 shtator 2020, ka nisur mësimi në shkollën “Mileniumi i Tretë” . Mësimdhënësit dhe nxënësit janë shprehur të lumtur që janë rikthyer në shkollë, ndërsa menaxhmenti i shkollës ka bërë thirrje për kujdes të shtuar nga secili në respektimin e masave parandaluese të Covid-19. Drejtoresha e shkollës Znj Afrore Lila, ka uruar të gjithë për ... Read More »

Stafi i shkollës “Mileniumi i Tretë” kryejnë testimet për COVID-19

Sot në shkollën “Mileniumi i Tretë” janë kryer testimet e tërë stafit si atij udhëheqës, mësimor ashtu edhe tekniko-administrativ. Testimi vullnetar është organizuar në prag të fillimit të procesit mësimor i cili në bazë të planifikimeve dhe skenarëve të shkollës përfshin edhe ardhjen e nxënësve në shkollë. Ky testim, bashkë me të gjitha aktivitetet tjera të organizuara si masë parandaluese ... Read More »

Filluan përgatitjet për Testin e Maturës

Duke i respektuar të gjitha rekomandimet e IKShP dhe Ministrisë së Shëndetësisë për mbrojtje nga COVID-19, sot në shkollën “Mileniumi i Tretë” kanë filluar përgatitjet e maturantëve për testin e maturës, i cili do të mbahet me 29 gusht 2020. Këtë vit, shkolla jonë ka paraparë që ushtrimet përgatitore të mbahen në dy forma, gjysma e grupit me prezencë fizike ... Read More »

Mileniumi i tretë trajnon mësimdhënësit para fillimit të vitit të ri shkollor

Në ambientet e shkollës “Mileniumi i Tretë” sot kanë filluar të mbahen dy trajnime të llojeve të ndryshme për mësimdhënësit e kësaj shkolle të cilat ofrohen para fillimit të vitit të ri shkollor duke llogaritur situatën aktuale pandemike në Kosovë. Trajnimi i parë “G-Suite for Education” ka të bëjë me përdorimin e teknologjisë dhe organizimin e klasave gjatë mësimit në ... Read More »

Konkurs

Në bazë të nenit 2.18 të Statutit të Shkollës  “Mileniumi i Tretë”, drejtoresha e Shkollës shpall KONKURS për plotësimin e 3 vendeve të lira të punës Një koordinator/e për e-mësim me orar të plotë të punës. Një menaxher/e për marrëdhënie me publikun dhe për organizimin e ngjarjeve me orar të plotë të punës. Një arsimtar/e për TIK – Informatikë me ... Read More »

Mësimi përgatitor për Testin e Arritshmërisë

2.

Nga dje ka filluar mësimi përgatitor për testin e arritshmërisë. Shkolla “Mileniumi i Tretë” ka hapur dyert për nxënësit e klasave të nënta duke respektuar të gjitha masat mbrojtëse të rekomanduara nga IKSHP dhe Ministria e Shëndetësisë për mbrojtje nga virusi Covid-19. Në hyrje të shkollës gjithë stafit dhe nxënësve u matet temperatura, dezinfektojnë këpucët dhe duart. Në klasa ka ... Read More »