Friday, 22 January, 2021

MBP

Produkte të përsosura në finalizim të Javës së Mësimit të Bazuar në Projekte

1

Ajo çfarë u pa sot në ekspozitën e hapur në fund të Javës së Projekteve ishte mbresëlënëse. Gjatë kësaj jave nxënësit tanë arritën të realizojnë qëllimet e paracaktuara në bashkëpunim me mësimdhënësit e tyre. Kreativiteti, shkathtësia hulumtuese e krijuese u zhvilluan gjatë Mësimit të Bazuar në Projekte, ndërsa performanca e prezantimit u vlerësua nga të gjithë e edhe nga prindërit ... Read More »

Përfundim entuziast i Javës së Projekteve – COPA-COPA PËRBËJMË MOZAIKUN

20

Java e Mësimit të Bazuar në Projekte u finalizua sot me ekspozitën e hapur dhe me ndarjen e çmimeve për projektet më të arrira. Një mozaik shumëngjyrësh u shndërrua shkolla sot me gjithë punimet e prezantuara. Nëntë projekte ishin në garë, duke pasur mundësinë të prezantojnë punën e bërë përgjatë gjithë javës para drejtoreshës së shkollës, Afrore Lila, para komisionit ... Read More »

TALENTET E SHKOLLËS NË STUDIO MUZIKORE

7

KUR ZËRI I TYRE RRËQETH… Kemi kënaqësinë të shkruajmë sot për talentet e shkollës sonë në këndim. Gjatë kësaj jave të projekteve, është një grup i nxënësve që po përgatisin koncert bashkë me mësimdhënësen Yllnora Limani-Gashi. Luisa Boshnjaku, Erisa Berisha, Anjeza Sylejmani, Lum Veseli, Nita Shala, Hana Arenliu, Hana Krasniqi, Gresa Isufi, Dea Buleshkaj dhe Redola Marevci falënderojnë kompozitorin Florent ... Read More »

We are all pieces of the same puzzle

m2

Nxënësit e projektit “We are all pieces of the same puzzle”  vizituan “Qendra për Arsim e Kosovës” në kuadër të projektit  EU SIMRAES II. Me këtë rast,  në fokus të veçantë ishte biseda rreth arsimimit të bashkëmoshatarëve të tyre nga komunitetet rom, ashkali dhe egjiptian. Nxënësit po ashtu u interesuan për aktivitetet e projektit që kanë për qëllim anti-diskriminimin, promovimin e ... Read More »

Aktiviteti i lagjes së pandave

4

Në kuadër të temës mujore profesionet, prindja e kasës znj.Blerta Rizvanolli prezantoi para kasës I-1 profesionin e arkitektes. Të gjithë nxënësit patën mundësi te jenë arkitektë të vegjël dhe morën pjesë në dizajnimin e lagjes së pandave, ku secili nxënës kishte shtëpinë e tij në këtë lagje. Nxënësit u argëtuan shume gjatë kësaj kohe dhe mësuan shumë për profesionin e ... Read More »

MËSIMI I BAZUAR NË PROJKETE – PUNË E KËNAQËSI

20

Mësimi i Bazuar në Projekte nisi sot në shkollën tonë dhe do të vazhdojë deri të premten, më 17 nëntor. Nxënësit e klasave të gjashta deri në të dymbëdhjetën janë të ndarë në 12 projekte me tema të ndryshme. Ndërkaq nxënësit e klasave I – V do të fillojnë të mërkurën. Qëllimi i organizimit të gjithë kësaj është që fëmijët, ... Read More »

Shpërfaqje e talentit, kreativitetit dhe punës grupore në Mësimin e Bazuar në Projekte

IMG_6361

Hulumtim, organizim në grupe, shpërfaqje e ideve për tema ndërlëndore, të gërshetuara natyrshëm e bukur, sipas dëshirave të nxënësve. Një javë ndryshe, javë në të cilën nxënësit në grupe i udhëheq koordinatori i grupit dhe ndan detyrat sipas marrëveshjes. Nxënësit me zell dhe vullnet për të qenë sa më të suksesshëm garojnë për produktet finale. Në fund, puna e tyre ... Read More »