Monday, 16 December, 2019

Author Archives: Valmir Sadiku

ZGJIDHJA E KONFLIKTEVE NË MËS TË BASHKËMOSHATARËVE

g3

Në klasën V-1 e pranishme ishte psikologia Lulëjetë Prekazi. Nxënësit e kësaj klase përmes ligjëratës fillimisht mësuan më shumë për stereotipat gjinore që ekzistojnë në shoqërinë tonë. Ata kuptuan për rendësin e madhe që ka të punuarit dhe të bashkëvepruarit në grup të madh, siç është klasa. Psikologia në fjalë na tregoi se si duhet ta kemi parasysh faktin se ... Read More »

Vizitë në Shpellën e Gadimes

13

Bukuritë natyrore të vendit tonë konsiderohen të shumta. Ndër to është edhe “Shpella e Gadimes” e cila  gjendet në fshatin Gadime në afërsi të Lipjanit me gjatësi 1500 metra. Gjatë vizitës në këtë shpellë, nxënësit e klasave të treta dhe të katërta të shkollës “Mileniumi i Tretë”, panë bukuritë e shpellës dhe morën shumë informacione rreth saj. Ndër të tjera mësuan se ... Read More »

Prezantime e ligjërata të ndryshme në takime të Departamenteve

1

“Kreativiteti në matematikë” ishte tema të cilën e prezantuan Florije Aliçkaj dhe Jeta Kingji Kastrati mësimdhënëse të Matematikës, në takimin e Departamentit të Shkencave Matematiko-Natyrore. Tema ishte me mjaft interes për mësimdhënësit sepse aty u shpalosën dhe u diskutuan karakteristikat e kreativitetit jo vetëm në matematikë, po në përgjithësi dhe mënyrat se si të arrihen rezultatet e të nxënit nëpërmjet ... Read More »

Njoftim

Njoftim

Të nderuar prindër dhe nxënës, Ju informojmë se me datë 30 prill 2019 nuk do të mbahet mësim i rregullt. Kjo për arsye të kërkim-lejeve të shumta nga prindërit e nxënësve që të lidhet pushimi për arsye familjare. Nga praktika e deritanishme, po e vërejmë që kur festave po u paraprijnë fundjava, me nga një ditë pushimi para dhe pas ... Read More »

“TOKA NUK NA PËRKET NEVE, NE I PËRKASIM TOKËS”

23

“Mbrojtja e mjedisit” është tema bosht e Mësimit të Bazuar në Projekte, e cila po realizohet nga nxënësit e shkollës “Mileniumi i Tretë” në një mjedis të bukur të resorit “Tropikal” në Durrës. Arritja e kompetencave dhe e rezultateve përmes mësimit duke bërë krijon shkathtësi të shumta te fëmijët tanë. Vetëdijesimi për ruajtjen e mjedisit po bëhet në forma të ... Read More »

“The Earth is what we all have in common” W.B.

Shkollës “Mileniumi i Tretë” iu shtuan edhe 7 pisha, të mbjella nga nxënësit e stafi, në përkrahje të sfidës së Donjeta Sh. Gashit #PlantaTreeChallengeKosovo, duke ua lënë radhën nxënësve të shkollave mike në Prishtinë dhe Tiranë: Shkolla e Gjelbër – Green School; Shkolla Model “Qamil Batalli”; American School of Kosova; The British School of Kosova; Shkolla Albanet (Tiranë); Shkolla Ernest ... Read More »

DISKRIMINIMI GJUHËSOR NË SHKOLLË

6

Në kuadër të aktiviteteve të Departamentit të Shkencave Sociale, përveç tjerash në mënyrë sistematike nga mësimdhënësit e saj bëhen prezantime të temave që përkojnë me metodologjitë e reja të mësimdhënies, përvojat dhe hulumtimet e tyre profesionale. Kësaj radhe para anëtarëve të këtij departamenti, mësimdhënësja e Gjuhës shqipe znj. Violeta Pllana Elezi prezantoi pjesë nga studimi i saj kërkimor “Diskriminimi gjuhësor ... Read More »

DRENI , SKIJATORI 14-VJEÇAR QË PREKU SUKSESIN

2

Dren Spahiu, djaloshi me flokët kaçurrela, nxënës i klasës së 9-të në shkollën “Mileniumi i Tretë” ka prekur një sukses, përveç të qenit i shkëlqyeshëm në mësime, atë të qenit kampion skijimi. Rrugëtimin e tij e filloi nё moshёn 11-vjeçare duke skijuar pёr herё tё parё nё sezonin e fundit tё vitit 2015. Sezonin e  parё tё vitit 2016 Dreni ... Read More »