Thursday, 14 November, 2019

Author Archives: Valmir Sadiku

NDËRMJETËSIMI MES BASHKËMOSHATARËVE

dsc_0005-3-1.jpg

“Ndërmjetësimi mes bashkëmoshatarëve” ishte tema rreth së cilës një grup i nxënësve tanë këtë javë u trajnuan në kuadër të Mësimit të Bazuar në Projekte. Për katër ditë me radhë ata ndoqën programin e trajnimit, i cili, siç u shprehën nxënësit në përmbyllje të tij, qe mjaft interesant e me interes. Për këtë periudhë u diskutua rreth kuptimësisë së fjalës ... Read More »

VLERA E BAMIRËSISË, VLERË UNIVERSALE

viber_image_2019-11-08_.jpg

Empatia, një derë e hapur për mirëdashjen e dhembshurinë, një ndjenjë e çiltërsisë dhe e përgjegjësisë qytetare, u prek e u zhvillua edhe një herë në shkollën tonë përmes një aksioni humanitar. Duke tejkaluar pritshmërinë tonë, nxënësit e shkollës kontribuuan jashtëzakonisht shumë, krejtësisht në mënyrë vullnetare rreth këtij aksioni, finalizimi i të cilit u bë sot, me dërgimin e pakove ... Read More »

Dite Behluli, nxënës i shkollës “Mileniumi i Tretë”, përfaqëson vendin tonë në garat ndërkombëtare të gjimnastikës në Maribor

img_9486.jpg

Dite Behluli, nxënës i shkollës “Mileniumi i Tretë”, së bashku me 12 gjimnastë nga Kosova përfaqësuan vendin tonë në garat ndërkombëtare të gjimnastikës në Maribor të Sllovenisë. Përjetimet e Diteut në këtë garë ishin mbresëlënëse. Perveç që takoi dhe u shoqërua me gjimnastë nga vende të ndryshme të botës, Diteu ishte gjimnasti me rezultatet më të mira nga përfaqësuesja e ... Read More »

Zbulimi i hershëm = Mbijetesë

img_9098.jpg

Shkolla jopublike “Mileniumi i Tretë” në përkrahje të kauzës, “Zbulimi i hershëm= Mbijetesë”,ftoi ongologun z. Ekrem Hyseni për të mbajtur një ligjeratë ndërgjegjësuese para nxënësve  dhe stafit të shkollës sonë. Falenderojmë dr.Ekrem Hyseni për kontributin e dhënë në vetëdijësimin  e gjeneratave të reja për parandalimin e kancerit të gjirit. Read More »

Aktivitete psikomotorike dhe lojëra rekreative

IMG_8605

Këto aktivitete kanë për qëllim zhvillimin e konceptit të orientimit, mbajtjen e drejtpeshimit trupor dhe koordinimin sy-duar.  Aktivitete të llojit të tillë, do të jenë pjesë e përditshmërisë tonë, duke pasur parasysh rëndësinë e zhvillimit në apektin motorik te fëmijët e moshës parafillore.   Read More »

Sot mirëpritëm në klasë shokun tonë, Jonin

fimg_4147-1.jpg

Joni u kthye në klasë si triumfator, pas suksesit në garat ndërkombëtare “BrainoBrain” të zhvilluara në Dubai të Emirateve të Bashkuara Arabe. Vendi i parë Jonit i kishte shtuar besimin se me punë arrihet çdo gjë e në klasën tonë debati sillej rreth ëndërrave të mëdha. Mbyllem ditën duke u pajtuar me thënien: “Nothing is impossible, the word itself says ... Read More »

Dita Ndërkombëtare e Ushqimit

dsc_0006.jpg

Data 16.10.2019 në kujtimet tona është shtypur me shkronjat më të arta. Ne, me ndihmën e prindërve dhe mësueseve tona, ia dolëm që Ditën Ndërkombëtare të Ushqimit ta shënjojmë në një mënyrë shumë të veçantë. Duke gatuar ushqimet tona të preferuara dhe duke i sjellur ato në shkollë, sot krijuam një mozaik të përsosur ngjyrash e shijesh. Fëmijë që kënaqeshin ... Read More »

Siguria në Internet dhe krijimi i anketave elektronike

img_8514.jpg

Një nga temat më të rëndësishme në ditët e sotme është “Siguria në Internet” për të cilën nxënësit e klasave të njëmbëdhjeta janë duke krijuar anketa elektronike. Qëllimi i kësaj ore mësimore është  krijimi i anketave elektronike dhe përdorimi i tyre në jetën e përditshme.  Njëra prej anketave është realizuar nga nxënësi Genc Hasani dhe është paraqitur në linkun në ... Read More »