Thursday, 21 January, 2021

Monthly Archives: February 2020

Trupi im

img_6291.jpg

Trupi i njeriut është një mister për mendjen e fëmijës, këtë më së miri ua thjeshtuam përmes anatomisë së trupit të tyre. Kjo i inkurajon fëmijët që të trajtojnë mirë trupin e tyre, të ushqehen shëndetshëm, të pijnë mjaftueshëm ujë, ti shmangen ushqimeve jo të shëndetshme dhe të merren me aktivitete fizike dhe sport. Fëmijët parafillor ishin kurreshtarë të dinin ... Read More »

Lajmërim

kosovo

Të nderuar prindër dhe nxënës të shkollës “Mileniumi i Tretë” Ju informojmë se të hënën më 17 shkurt 2020, nuk do të punohet për nder të Ditës së Pavarësisë së Kosovës. Po ashtu ju njoftojmë se, për nder të kësaj Feste, të premten, më 14 shkurt 2020, nxënësit e klasave 6-12 e përfundojnë mësimin në ora 14:00. Drejtoria e Shkollës ... Read More »

Postera njoftues për Ditën e Internetit të Sigurt

redon

Mbrojtja e sistemeve kompjuterike nga qasjet e paautorizuara dhe sfidat tjera të cilat i hasim gjatë lundrim në internet ishin disa nga sfidat me të cilat nxënësit e klasëve të nënta na njoftuar gjatë prezantimit të tyre. Përmes këtyre posterave, u prezantuan disa nga temat kryesore që lidhen me internetin si: Si duket një ditë e sigurt në Internet? Si ... Read More »

Klevis Imeri zë Vendin e Parë në Garat Republikane të Kosovës në lëndën e fizikës

k2

Nxënësi i shkollës sonë, Klevis Imeri, na bëri krenarë të gjithëve. Ai zuri vendin e parë në Garat Republikane të Kosovës për fizikë. Përveç triumfit personal, ai vulosi në mendjet tona fjalinë “Me punë arrihet çdo gjë”. Klevis, faleminderit që i dhe “flakë” mendjes sate për të filluar historinë e suksesit në jetën tënde dhe neve na dhe një pikë ... Read More »

Eksperimente me Donikën

IMG_5912

Kreativiteti formohet në fëmijërinë e hershme, kur fëmija studion me vëmendje botën. Fëmijët kanë gjithmonë nevojë për të mësuar gjëra të reja. Ata do të jenë të lumtur nëse ne i argëtojmë dhe i mësojmë rreth botës që i rrethon, duke i lënë për të eksploruar ata vetë. Të gjitha këto informacione lidhur me eksperimentet e ndryshme që i realizuam ... Read More »

Prezantim në Departamentin e Shkencave Natyrore dhe Matematikës

m1

Në kuadër të zhvillimit profesional në Departamentin e Shkencave Natyrore dhe Matematikës, nga mësimdhënësja Merita Berisha u prezantua punimi me temë “Si t’i ndihmojmë nxënësit të mësojnë në mënyrë të pavarur?”. Nga përvoja e punës me fëmijë dhe nga literatura e shpalosur u paraqitën mënyrat e të mësuarit dhe gabimet më të shpeshta që hasen te nxënësit gjatë të mësuarit të pavarur. ... Read More »

Ligjeratë për artin

M3

Kishim kënaqësinë që në klasë ta kishim të pranishëm prindin e Jonës, z.Enver Sopi. Një njeri i artit që u kujdes t`ua pikturonte ditën fëmijëve në mënyrën më briliante. Gjatë kohës që qëndroi me ne, ai na foli për pikturën, për perspektivën si dhe i mësoi të vegjlit tanë se si të vizatojnë. Fëmijët ishin shumë te entuziazmuar dhe duke ... Read More »

Ligjeratë: Fatkeqësitë natyrore dhe fatkeqësitë e tjera

A66

Për të na folur rreth fatkeqësive natyrore dhe mënyrës se si ne duhet të sillemi në këto situata, sot në shkollën tonë erdhi Instruktori z. Hajriz Sejdiu, Drejtor i Departamentit të Gatishmërisë në Agjencinë e Menaxhimit Emergjent. Z. Sejdiu na sqaroi qartë se kush konsiderohet fatkeqësi dhe dëmet që shkaktojnë ato. Pjesa më e rëndësishme për ne ishte mënyra se ... Read More »

Ne, klasët e pesta, vizituam një prej institucioneve më të rëndësishme të vendit – Bibliotekën Kombëtare të Kosovës “Pjetër Bogdani”.

b5

Mësueset dhe prindërit vazhdimisht na flasin për rëndësinë e librit në jetën e secilit. Krahas burimeve tjera të informacionit, libri konsiderohet ndër më të rëndësishmit. Sot kujtuam dhe figurat më të njohura të historisë së pendës shqipe, duke i parë fotografitë e tyre në muret e këtij institucioni. Arkitektura e objektit, fotografitë e varura, sallat e leximit dhe amfiteatri lanë ... Read More »