Saturday, 23 January, 2021

Monthly Archives: May 2019

FESTA E ABETARES

07

Ishte ditë e bukur shtatori kur filluam një rrugëtim të bukur. Ditët me diell të shtatorit nuk ngrohnin zemrat tona mjaftueshëm sa emocionet e fillimit të ri. Disa qanim e disa qeshnim e kjo si duket do të mbetet në mendjen tonë si mozaiku më i bukur i udhëtimit shkollor. E çuditshme, apo jo?! Kush do ta mendonte që na ... Read More »

Njoftim

Njoftim

Të nderuar Prindër e të dashur Nxënës,   Ju informojmë që nuk do të mbahet mësim të hënën, më 3 qershor për nder të Ditës së Shkollës, dhe po ashtu të martën, më 4 qershor për nder të Fitër Bajramit.   Ju urojmë të gjithëve kremtim të këndshëm pranë familjeve të juaja!   Drejtoria e shkollës Read More »

Orientimi përmes Microbitit

5

MicroOrient ishte aplikacioni të cilin nxënësit e klubit M3 Coders e programuan dhe e testuan përmes Microbitit. Qëllimi i këtij projekti është orientimi përmes busullës e cila gjendet në Microbit. Read More »

Komunikimi përmes kodit të Morsit

6

Kodi i Morsit ishte projekti të cilin nxënësit e klubit M3 Coders e programuan dhe e testuan përmes Microbitit. Qëllimi i këtij projekti është komunikimi përmes kodit të Morsit duke dërguar dhe pranuar sinjale prej një mikrobiti në mikrobitin tjetër. Read More »

Gara e notit

7

Në kuadër të KAAPS-it (Kosovo Athletics Association of Private Schools) asociacionit të shkollave jopublike në Prishtinë, shkolla ILG organizoi garën e notit në të cilën morën pjesë gjashtë shkolla në disa disiplina.  Pjesëmarrës ishin nxënës e nxënëse nga mosha 7-12. Shkolla jonë u përfaqësua denjësisht nga 12 nxënës, të cilët me pasion ndjekin notin si aktivitet në përditshmërinë e tyre. ... Read More »

Syprina dhe Perimetri

20

Nxënësit e klasës së 5-të në orën e Matematikës, të ndarë në grupe po realizojnë projektin ‘’Qyteti i formave’’, projekt për syprinën dhe perimetrin e figurave gjeometrike. Projekti  “Qyteti i formave”  integron elementet e imagjinatës, matematikës, zgjidhjes së problemeve, dizajnit dhe planifikimit. Ndërsa nxënësit punojnë projektin, ata do të marrin vendimet e tyre  së bashku dhe do të bëjnë llogaritje ... Read More »

Gara Globale e Gjuhë s Angleze KANGURI

Lurni

Më 13.04.2019 u mbajt Gara Globale e Gjuhë s Angleze KANGURI. Shkolla jonë  u zgjodh si shkollë  fituese në  dy fazat e mbajtjes së  garë s në  Kosovë .Finalisti i Nivelit A1, nxënësi Lurni Ejupi (V-2) do ta përfaqësojë  Kosovë n në  Garat Ndërkombëtare  KGL Contest 2019 Global Event në Novi Sad, Serbi.Nxënësja e Nivelit A2, Tiara Mustafa (VI-1) fitoi ... Read More »

Spelling Bee Competition

2

Me datën 15.05.2019 dhe 16.05.2019 në shkollën tone u mbajt gara Spelling Bee Competition. Të gjithë nxënësit, duke përfshirë klasat e III-ta – IX-ta, patën mundësinë të marrin pjesë në këtë garë. Fillimisht nxënësit kanë garuar brenda klasës duke vijuar fazën përfundimtare para jurisë së shkollës dhe një numri të shikuesve. Fituesit e kësaj gare janë: Klasat e III-ta  Vendi ... Read More »

Matja e hapave përmes Microbitit

m5

Step Counter ishte projekti të cilin nxënësit e klubit M3 Coders e programuan dhe e testuan përmes Microbitit. Qëllimi i këtij projekti është matja e hapave gjatë ecjes apo vrapimit duke e shndërruar Microbitin si një matës të hapave. Më shumë: www.mileniumi3.net Read More »