Friday, 22 January, 2021

Monthly Archives: May 2017

PANAIRI DHE KROSI, PËR NDER TË DITËS SË SHKOLLËS  

DSC_0058

Sot në shkollën tonë u mbajt Panairi i Shkencave Natyrore dhe krosi. Këto dy aktivitete u organizuan  për nder të 1 Qershorit, Ditës së Shkollës dhe ditës së fëmijëve. E gjithë shkolla gëlonte nga zërat entuziastë të nxënësve. Ishte kënaqësi e madhe të shihje gjithë punën e tyre, të shihje se sa të shkathët janë ata në prezantim apo edhe ... Read More »

Ekskursioni në Shqipëri, me klasat e pesta

IMG_6170

Në kuadër të shumë aktiviteteve shkollore, klasat e  pesta ishin në ekskursion treditor në Shqipëri. Gjatë ekskursionit u realizuan vizita dhe aktivitete të ndryshme. Në ditën e parë të ekskursionit, u bë nisja për në Shqipëri, dhe ndalesa për vizitë në Shkodër. Aty, u vizitua Kalaja e Rozafatit dhe Muzeu i  Kalasë e pastaj rruga u vazhdua për në Durrës ... Read More »

KAMPIONËT E DIJES NË LËNDËT SHOQËRORE

6

Pas përfundimit të Javës së Gjuhës Shqipe,  në vazhdën e aktiviteteve të Departamentit të Shkencave Humane u mbajt edhe kuizi në lëndët Gjuhë shqipe, Edukatë qytetare, Histori dhe në Gjeografi për klasat VI – VIII. Nga dy nxënës përfaqësuan klasën, duke zhvilluar një garë të fortë për tri vendet e para. Përgjigjet e sakta kumtoheshin me entuziazëm e besim, saqë ... Read More »

Emocione, entuziazëm, garë e fortë për dije në Kuizin e Shkencave

6

Entuziazmi i nxënësve pjesëmarrës në finalen e Kuizit të Shkencave  ishte mbresëlënës. Në ethet e emocioneve, me dëshirën, vullnetin dhe përgatitjen për sukses dhe për të qenë më të mirët në kuizin tashmë  tradicional, nxënësit e klasave 6-10  u ballafaquan në garën e fortë të dijes dhe të finales së mbajtur në lëndët shkencore Matematikë, Fizikë, Kimi, Biologji dhe Informatikë. ... Read More »

Përmbyllja e projektit “Fëmijët për Fëmijë” në kuadër të Kosovision Contest

DSC_0130

Nxënësit e klasave të pesta e përfunduan misionin e tyre human, në kuadër të Kosovision Contest. Ishte një rrugëtim i gjatë dhe sfidues, por që rriti ndjenjën e solidaritetit dhe kënaqësinë duke ndihmuar tjetrin. Kjo përmbyllje u shënjua nga nxënësit, me një prezantim të punës së tyre që kanë bërë gjatë rrugëtimit të tyre human. Në përmbyllje ishin të pranishëm ... Read More »

Paqja përmes ndërmjetësimit dhe tolerancës

5

Grupi i nxënësve, të cilët ishin pjesë e projektit “Paqja përmes ndërmjetësimit dhe tolerancës” dolën të jenë përfitues të mëdhenj, jo vetëm për njohuritë dhe praktikimin e shkathtësive, që i morën dhe i demonstruan, por edhe për jetëgjatësinë e projektit, i cili do të fillojë të zbatohet në shkollën tonë. Nxënësit tashmë dinë më shumë për konfliktet në mes të ... Read More »