Friday, 15 November, 2019

Monthly Archives: November 2016

Vizita në kompaninë Dräger

IMG_3750

Më datë 08.11.2016, nxënësit e klasave të pesta vizituan kompaninë Dräger, kompani e cila merret me prodhimin dhe shitjen e pajisjeve mjekësore. Vizitën e mundësuan prindërit e shokut tonë të klasës- Donit, Z. Edmond dhe Znj. Drita Obertinca. Nxënësit u pritën nga stafi i kompanisë, të cilët me kujdes shpjeguan funksionin e pajisjeve të ndryshme mjekësore dhe pajisjet mbrojtëse të zjarrfikësve. Pas ... Read More »

Bota e menaxhimit

6

Në kuadër të projekteve modulare, në klasat e katërta ishte pjesëmarrëse nëna e shokëve tanë, Artit dhe Ernestit, znj.Violeta Arifi Krasniqi. Znj. Violeta, u tregoi nxënësve për profesionin  e saj prej ekonomisteje, e cila ushtron detyrën si drejtor menaxhues  në FSDK – Fondi i Sigurimit të Depozitave të Kosovës. Nxënësit, morën shumë informacione të reja lidhur me punën e menaxhimit ... Read More »

ANISA KURSHUMLIU, NXËNËSJA E MUAJIT

anisa

Sot është dita e Anisa Kurshumliut, nxënëse e klasës VI-1, pasi ajo sot është shpallur Nxënësja e muajit. Ky vlerësim është bërë pas analizës së përgjithshme nga kujdestarja e klasës, znj. Violeta Elezi në bashkëpunim me mësimdhënësit e tjerë. Notat e shkëlqyeshme që ajo ka në ditar, sjellja e mirë që tregon gjatë qëndrimit në shkollë, shprehitë e punës e ... Read More »

Barnat dhe farmacia

IMG_5188

Barnat janë të nevojshme për njeriun, por ato duhet të përdoren me kujdes. “ Mos përdorni barna pa u këshilluar më parë me mjekun dhe pa dijeninë e prindërve” , kështu  filloi ligjeratën nëna e shokut tonë Blendit, znj. Leonora Kadriu. Ajo me shumë pasion shpjegoi për profesionin e saj, si Farmaciste. Informata shumë të dobishme për llojet e barnave, ... Read More »

Ligjëratë me temë “Mjeku veterinar/Mjekja veterinare”

20161021_142609[1]

Sot në klasën II/2, ishte i pranishëm prindi i Mjellmës, z. Jeton Muhaxhiri, i cili mbajti një ligjëratë  me temë “Mjeku veterinar/Mjekja veterinare”. Nxënësit patën rastin të informohen për mënyrën se si duhet të kujdesemi për kafshët. Ata ishin shumë kureshtarë të dinin sa më shumë për jetën dhe trajtimin e kafshëve dhe shfrytëzuan rastin të parashtronin shumë pyetje e ... Read More »